Tosya Belediyesi, Deprem Bölgesine Yardim Için Seferber Oldu

Kahramanmaras’ta yasanan üst üste depremler sonrasinda Tosya Belediyesi, yardim kampanyasi baslatti.

Tosya Belediyesi, Deprem Bölgesine Yardim Için Seferber Oldu


Merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ve Elbistan ilçesi olan ve birçok ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki deprem sonrasi Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Tosya Kaymakamligi ve Tosya Belediye Baskanligi araciligi ile yardim kampanyasi baslatildi. Vatandaslar hazirladiklari battaniye, uyku seti, çocuk bezi ve kullanilmamis kiyafetlerden olusan yardim paketlerini Tosya Fen Lisesi Kapali Spor salonuna getiriyor. Tosya Belediye Baskani Volkan Kavakligil, yardim toplama merkezinde bulunarak ekiplere ve vatandaslara yardimlarini sürdürüyor. Kavakligil, tüm Tosya halkini yardim kampanyasina davet ettigini vurgulayarak, "Allah herkesin yar ve yardimcisi olsun; Rabbim ölenlere rahmet, yararlilara ve hasta olanlara da sifalar versin. Tosyali hemserilerimiz her zaman oldugu gibi yasanan bu aciya bir nebzede olsun destek olabilmek için ellerinden gelen her türlü destegi veriyor ve vermeye de devam ediyor. Belediye olarak ta bizler is makinelerimizi ve gönüllü yardim ekibimizi deprem bölgesine gönderdik. Kis sartlarinin getirmis oldugu soguk ve kar yagisi nedeni ile vatandaslarimizdan ricamiz ivedi olarak battaniye, kazak ve yiyecek malzemelerini ivedilikle buraya getirmelerini rica ediyorum" dedi.



Yardim kampanyasina destek veren Tosya Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mehmet Salih Tekeli de, oda üyesi sanayici esnaflarinin kampanyaya duyarli olmaya davet etti. Tekeli, "Ülkemizde 10 ili kapsayan çok büyük bir deprem oldu. Çok aci kayiplarimiz var. Allah hepimizin yardimcisi olsun. Yardimlarindan dolayi da tüm Tosya halkina tesekkür ederiz. Allah razi olsun. Oda olarak tüm üyelerimize mesaj attim. Bütün halkimizin da duyarli olup deprem bölgesine yardim göndermesini dileriz" seklinde konustu.

Kizilay Tosya Temsilcisi Süreyya Yagmur ise, “Tüm ülkemizde oldugu gibi Tosya ilçesinde deprem bölgesine yardim için seferber oldu. Bizler Kizilay olarak her zaman her sartta vatandasimizin yanindayiz” dedi.

Tosya halki deprem bölgesine gönderilecek yardim malzemeleri için adeta seferber oldu.
Kaynak: İHA