Ögrenciler Ücretsiz Yemek Uygulamasiyla Kahvalti Yapti

Zonguldak’ta 6 Subat’ta baslayan ücretsiz yemek uygulamasi için okul ve kurumlar tüm hazirliklarini tamamladi. Okul öncesi ögrencileri yemekhanede ilk kahvaltilarini yapti.

Ögrenciler Ücretsiz Yemek Uygulamasiyla Kahvalti Yapti
2022-2023 egitim ögretim döneminin ikinci yari yilinin basladigi 6 Subat itibariyla Milli Egitim Bakanligi tarafindan 5 milyon ögrenci için kademeli olarak hayata geçirilen ücretsiz yemek uygulamasina iliskin hazirliklari tamamlandi. Zonguldak’ta da tasimali egitim, pansiyonlu okullar, okul öncesinde beslenme destegi saglanan ücretsiz yemek hizmetinden yararlanan ögrenci sayisi 18 bin 402’den 31 bin 383’e yükseldi.

Milli Egitim Bakanligi’nin sosyal politikalari ve egitimde firsat esitliginin saglanmasi yönünde yaptigi çalismalar çerçevesinde Zonguldak’ta da 2022-2023 Egitim Ögretim Yilinin ikinci döneminin basladigi 6 Subat’tan itibaren anaokulu ve anasiniflarinda egitim gören okul öncesi ögrencilerinin tamamina ücretsiz yemek hizmeti verilmeye baslandi.

Prof. Dr. Sehit Ilhan Varank Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi’nde ögrenim gören anasinifi ögrencileri yemekhanede dua ettikten sonra süt, ceviz, börek, bal, havuz, maydanozdan olusan kahvalti menüsünden yedi. Okul müdürü Adnan Karakurluk, "Milli Egitim Bakanligimizin okul öncesi ücretsiz yemek uygulamasi çerçevesinde Il Milli Egitim Müdürlügümüzün de katkilariyla bugün anasinifi ögrencilerimize üç subemize kahvalti ögünümüzü verdik. Öglen de sicak yemegi verecegiz. Ögrencilerimiz ve ögretmenlerimiz çok mutlu. Okulumuz ve ögrencilerimiz adina bakanligimiza tesekkür ediyoruz. Emegi geçenlere çok tesekkür ederiz" dedi.

Kaynak: İHA