ESTP'den Deprem Bölgesine Yardim Seferberligi

Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) tarafindan deprem bölgesine yönelik olarak yardim seferberligi baslatildi.

ESTP'den Deprem Bölgesine Yardim Seferberligi
ESTP Baskani Mustafa Güvenli tarafindan konuyla ilgili olarak yapilan yazili açiklamada; sunlar kaydedildi: “Kahramanmaras’ta meydana gelen ve yakin birçok sehirde tüm siddetiyle hissedilen depremden dolayi üzüntümüz çok büyüktür. Depremde hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, yaralilara ise acil sifalar diliyoruz. Halen enkaz altinda bulunan kardeslerimizin en kisa zamanda kurtarilmalarini ümitle bekliyoruz

Kuskusuz böylesi durumlarda büyük önem tasiyan adimlardan birisi de, organize olabilmek ve yaralari bir an önce sarmaya çalisabilmektir. Bu dogrultuda Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) olarak; AFAD ile isbirligi ve koordinesinde yardim toplama çalismalarina baslanmistir. ESTP bünyesindeki 9 yardim kurulusunun katkilariyla deprem bölgesine yardim malzemesi gönderilecek olup; bir diger önemli husus da acil kana duyulan ihtiyaç olarak karsimiza çikmistir.

Vatandaslarimizin deprem bölgesine gönderilmek üzere Kizilay’a kan bagisinda bulunmalari en büyük beklentimiz ve çagrimizdir. Felaket bölgesine uzanacak her yardim elinin acimizi bir nebze de olsa hafifletecegi unutulmamalidir.

Depremde hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, yaralilara ise acil sifalar diliyoruz. Allah yar ve yardimcimiz olsun!”
Kaynak: İHA