Çorum'da Deprem Panigi, Vatandaslar Kendilerini Disariya Atti, Kavsaklar Kilitlendi

Merkez üssü Kahramanmaras’i Elbistan ilçesi olan 7.6 büyüklügündeki deprem, Çorum merkez ve tüm ilçelerinde hissedildi. Saat 13.24’de yasanan depremin ardindan kent merkezi ve ilçelerde bulunan vatandaslar panik halinde kendilerini sokaga atti.

Çorum'da Deprem Panigi, Vatandaslar Kendilerini Disariya Atti, Kavsaklar Kilitlendi


Yasanan deprem kentte panige neden olurken, depreme derste yakalanan çocuklar okullardan tahliye edildi, vatandaslar ise evlerini terk ederek kent meydani ve parklara toplandi. Deprem sonrasi evlerini terk eden vatandaslar kentin ana arter ve caddelerinde yogunluk olusmasina neden olurken, bazi kavsaklar ise araç yogunlugu nedeniyle kilitlendi, akaryakit istasyonlarinda ise akaryakit almak isteyen çok sayida araç uzun kuyruklar olusturdu.

Deprem, Kirikkale, Çankiri ve Kastamonu gibi çevre iller ile Çorum’un tüm ilçelerinde de hissedildi. Yapilan ilk tespitlere göre deprem kentte can ve mal kaybina neden olmazken büyük ölçüde panige neden oldu, kentte çok sayida trafik kazasi meydana geldi. Evlerini terk eden vatandaslar soguk hava ve kar yagisina aldirmadan parklar ve meydanlarda toplanti.
Kaynak: İHA