Zonguldak Kent Ormani Kis Mevsiminde Vatandaslarin Ilgisini Görüyor

Zonguldak’ta vatandaslarin yaz mevsiminde serinlemek; kis mevsiminde de karin tadini çikartmak için büyük ilgi gösterdigi Kent Ormani hayata geçecek olan kamp alaniyla da adindan söz ettirecek.

Zonguldak Kent Ormani Kis Mevsiminde Vatandaslarin Ilgisini Görüyor
Zonguldak’ta görev yapan basin mensuplari Belediye Baskani Ömer Selim Alan’in davetiyle Kent Ormani’nda bulustu. Sehir merkezinden yaklasik 12 kilometre uzakliktaki Kent Ormani’nin yaz ve kis mevsimlerinde vatandaslarin ugrak adresi oldugunu ifade eden Alan, hayata geçecek olan 5 milyon liralik kamp alani projesinin detaylarini da gazetecilerle paylasti.

Yazin vatandaslarin piknik yaparak serinledigi kisin da kizaklarla kaydigi kent ormaninin sehrin cazibe merkezlerinden biri haline gelmesi planlaniyor. 16 çadir ve iki egitim çadirinin oldugu bir kamp alanini Kent Ormani’nda hayata geçirileceginin müjdesini veren Baskan Alan, çocuklar için de bir macera parkinin planlandigini ifade etti.

Kis mevsiminde vatandaslarin karin tadini çikartmak için geldigi Gaca mevkisinin "The Gaca" olarak tanitilmasinda fikir babasi olan Baskan Alan, Kent Ormani’nin da yer aldigi bölgedeki çalismalari söyle aktardi:

"Kent Ormani biz göreve geldigimizden sonra Orman Bakanligi’ndan tahsisini gerçeklestirdik. 3 seneye yakin zamandan beri de Zonguldak Belediyesi olarak Kent Ormani’nda vatandaslarimizin daha rahat daha keyifli vakitler geçirebilmesi için çesitli düzenlemeler güzellestirmeler revizyonlar yaptik. Biz özellikle dört mevsim kent ormaninin güzelligini daha çok duyurmak zorundayiz. Insanimiza ve disaridan gelen misafirlerimize. Kar yagdigi zaman ayri güzel oluyor malum su an oldugu gibi. Yazin da Zonguldak’in nemli bunaltici sicaklarinda serinletici bir ortam oluyor. Vatandaslarimiz da burayi sikça ziyaret ediyorlar. Biz de onlara daha iyi nasil hizmet ederiz diye çesitli düzenlemeler yaptik. Ayrica BAKKA araciligiyla beraber bakanligimizin da katkilariyla 5 milyon liralik bir proje onaylandi. Bunun 3 milyon 750 bin liralik kismi BAKKA vasitasiyla bizlere hibe edilecek. Geri kalan 1 milyon 250 bin liralik kismi da bizler belediyemiz olarak karsilayarak insallah 16 tane çadirin oldugu 2 tane egitim çadirinin oldugu bir kamp alani ve çocuklarimiz için bir macera parki planladik. Gaca’yi daha iyi tanitip Kent Ormani’ni daha iyi tanitip bu tip etkinliklerle de vatandaslarimizin daha keyifli vakit geçirecegi ortamlari hazirlamaya çalisiyoruz."

Içinden derenin geçtigi, agaç köprüleri, kus yuvalari ile dogal güzelliklerin adresi olan Kent Ormani, karla kapli görüntüsüyle havadan da görüntülendi.
Kaynak: İHA