Soguk Kis Gününde Idlib'e Yürekleri Isitan Yardim

Kocaeli’de toplanan 13 tirlik yardim malzemesi, soguk kis günlerinde içleri isitmak için Suriye’nin Idlib sehrine dogru yola çikti.

Soguk Kis Gününde Idlib'e Yürekleri Isitan Yardim
Hayrat Insani Yardim Dernegi Kocaeli Temsilciligi tarafindan düzenli olarak Suriye’nin Idlib sehrine yardim gönderiliyor. Gönüllü bagisçilar tarafindan toplanan gida, giyim, kömür ve battaniye gibi yardimlar, dernek üyeleri tarafindan kolilere özenle yerlestiriliyor. Tirlara yerlestirilen koliler, Idlib’de çadir kentlerde yasam mücadelesi veren insanlara umut oluyor. Bu ay da Kocaeli’den Idlib’e soguk kis günlerinde tam 13 tir yardim malzemesi yola çikti. Tirlarda bulunan yardim kolilerinin içerisinde özellikle çocuklar için kislik kiyafetler, kömür, battaniye ve gida malzemeleri yer aliyor.

"Kocaeli’miz bu konuda çok cömert"

Savasin basindan beri Idlib’e çok ciddi yardimlar yaptiklarini kaydeden Hayrat Insani Yardim Dernegi Kocaeli Temsilcisi Sükür Çakir, “Özelikle su an itibariyla 13 tirlik büyük bir yardim konvoyu hazirliyoruz. Su an kis olmasi sebebiyle 3 tir gida kolimiz var, 5 tir kömürümüz var, 4 tir patates var ve 1 tir da kislik elbiseler ve battaniyeden olusan büyük bir yardim yolluyoruz. Bu giden yardimlarin tamami bagisçilarimizin vesilesiyle oluyor. Allah razi olsun. Özellikle Kocaeli’miz bu konuda çok cömert. Türkiye ortalamasinin çok önünde elhamdülillah. Her ay 10 bin aileye yetecek kadar yardimi Kocaeli’mizden yakin komsumuz olan Idlib’e yolluyoruz. Bu bagisçilarimiz bizzat gelip yardimlarini kendileri dagitiyorlar. Bu yüzden hamdolsun güzel bir güven olusmus" dedi.



"Yasam mücadelesi veren mazlum halkin yaninda olmak çok kiymetli"

Hayrat Yardim olarak iki hususa çok önem verdiklerini aktaran Çakir, "Birincisi, topladigimiz bütün yardimlarin basinda gidiyoruz ve belirli oranda bagis yapanlari da bu yardimi bizzat dagitmaya götürüyoruz. Simdi hava gerçekten çok soguk. Ihtiyaç her zaman çok fazla ama bir önemli husus da bizzat oraya gitmek, o kardeslerimize dokunmak. Onlarin yaninda oldugumuzu hissetmeleri hakikaten çok kiymetli. Biz yardimi yollayabiliriz ve orada dagilabilir ama daha önemlisi bizim gitmemiz, bizzat sahada olmamiz. Su soguk günlerde çok zor sartlarda yasam mücadelesi veren mazlum halkin yaninda olmak, bir nebze ihtiyaçlarini karsilamak, bu çok kiymetli. Buna vesile oluyoruz, bagisçilar buna vesile oluyor. Hamdolsun yüzbinlerce ailenin duasini, gönlünü almis oluyoruz bu sekilde. Hayrat Yardim olarak güzel bir sloganimiz var, dünya iyilikle degisir” diye konustu.



"Idlib’te çok büyük bir dram var"

11 yildir Idlib’te büyük sikintilarin yasandigini vurgulayan Çakir, "Buradan anlatmakla, izlemekle çok anlasilmiyor ama giden kardeslerimiz çok iyi biliyorlar. 11 yildir çadir kentlerde su sogukta, bizler sicak evlerimizde otururken onlar yasam mücadelesi veriyorlar. Sirf geceleri çocuklar soguktan donmasin diye anneleri onlari kaldirip yürütüyor. 2022 yilinda 34 çocugumuz maalesef soguktan donarak öldü. Onun için gerçekten Idlib’te çok büyük bir dram var. Çok büyük bir ihtiyaç var. Bizler Allah için alan eli veren elle bulusturan bir kurum olarak kiymetli bagisçilarimizin desteginin devamini bekliyoruz. Onlar bizim kardeslerimiz. Bizlere ihtiyaçlari var. Nasil ki geçmis yillarda Çanakkale’de Idlibli kardeslerimiz sehit olmussa, bizim de simdi vefa örnegi olarak onlarin yaninda olmamiz gerekiyor. Tirlar bugün yola çikiyorlar. Biz de Kocaeli ekibimizle birlikte 14 Subat’ta yola çikiyoruz. Gönderdigimiz yardimlari bütün ihtiyaç sahiplerine ulastirmak için yola çikacagiz. Bu güzel yolculukta hem dualar bekliyoruz hem de destekler bekliyoruz insallah" seklinde konustu.

Kaynak: İHA