GÜNSEL Profesyonelleri Deneyimlerini Ögrencilere Aktaracak

GÜNSEL profesyonelleri, Yakin Dogu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde verecekleri derslerle, otomotiv endüstrisindeki deneyimlerini mühendislik ögrencilerine aktaracak.

GÜNSEL Profesyonelleri Deneyimlerini Ögrencilere Aktaracak
GÜNSEL profesyonelleri yeni egitim döneminde Yakin Dogu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde “Uygulamali Mühendislik Egitimi”, “CAD Tasarim”, “Tasit Mekanigi ve Alt Sistemleri”, “Elektrik-Elektronikte Çizim” ve “Elektrikli Araç Teknolojileri” derslerini verecek.

Benimsedigi “Girisimci Üniversite” vizyonu ile Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin yerli ve milli otomobili GÜNSEL basta olmak üzere, ARGE ve tasarimini yaptigi pek çok projeyi hayata geçiren Yakin Dogu Üniversitesi, ülkeye büyük bir ivme kazandiracak bu projelerdeki deneyimlerini ögrencilerine de aktarmaya devam ediyor.

Üniversite-sanayi is birligini bir adim öteye tasiyarak, ayni kampüs içerisinde bir araya getiren Yakin Dogu Üniversitesi, ülkenin yüzde 100 elektrikli otomobil markasi GÜNSEL’le yürütecegi akademik süreçleri koordine etmek için kurdugu “Akademik Danisma Kurulu” ile bu is birligini kurumsallastirdi.

Akademik Danisma Kurulu, iki kurum arasinda köprü olacak

Iki kurum arasinda, proje, yayin, ders, ve staj gibi çalismalarin sayisinin ve kalitesinin artirilmasi hedefiyle kurulan “Akademik Danisma Kurulu”, GÜNSEL ve Yakin Dogu Üniversitesi arasinda; endüstri - akademi is birliginin çift yönlü planlanmasi ve daha efektif hale getirilmesini amaçliyor. Kurulun aldigi tavsiye karari dogrultusunda; GÜNSEL’de staj ve ise alim garantisi bulunan Yakin Dogu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Yakin Dogu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nun ilgili bölümlerinin ögrencilerine GÜNSEL’in tecrübeli meslek profesyonelleri teorik ve uygulamali dersler de verecek.

Yakin Dogu Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mustafa Kurt baskanliginda olusturulan Akademik Danisma Kurulu; Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Bülent Bilgehan, Mühendislik Fakültesi Arastirmadan Sorumlu Dekan Yardimcisi Prof. Dr. Fadi Al-Turjman, Otomotiv Mühendisligi Bölüm Baskani Doç. Dr. Hüseyin Haci, Yakin Dogu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sezer Kanbul ve Bilgisayar Programciligi Bölüm Baskani Yrd. Doç. Dr. Seren Basaran’dan olusuyor.

GÜNSEL profesyonelleri deneyimlerini ögrencilere aktaracak

Yeni egitim dönemiyle birlikte, Sistem Mühendisi Muhammet Keles “Uygulamali Mühendislik Egitimi”, Yasam Modülü Takim Lideri Emre Uyar “CAD Tasarimi”, Sürüs Modülü Grup Lideri Samet Öztürk “Tasit Mekanigi ve Alt Sistemleri” ile Harness Grup Lideri Pinar Öztürk ise “Elektrik-Elektronikte Çizim” ve “Elektrikli Araç Teknolojileri” derslerini verecek. Ilerleyen dönemde GÜNSEL profesyonellerinin verdigi derslere yenileri de eklenecek.

“Edindigimiz birikimi, profesyonellerimiz araciligiyla ögrencilerimize aktaracagiz”

Üniversite 4.0 vizyonunu bir adim öteye tasiyarak “girisimci üniversite” vizyonu ile hareket ettiklerini söyleyen Yakin Dogu Üniversitesi Mütevelli Heyeti ve GÜNSEL Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Irfan Suat Günsel, “Sahip oldugumuz ARGE ve bilimsel üretim gücüyle otomotiv, saglik ve savunma alanlarinda gelistirdigimiz projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz” ifadesini kullandi.

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin yerli ve milli otomobili GÜNSEL’i, kendi ekipleriyle gelistirerek ilk modelleri B9’un 13 prototipini ürettiklerini hatirlatan Prof. Dr. Irfan Suat Günsel, “GÜNSEL’i gelistirme ve prototipleme sürecinde edindigimiz birikimi, profesyonellerimiz araciligiyla Mühendislik Fakültesi’nde egitim gören ögrencilerimize aktaracagiz” dedi.



“Profesyonellerin verecegi teorik ve uygulamali derslerle, ögrencilerimiz gelecege hazir olarak mezun olacak”

Yakin Dogu Üniversitesi Rektör Yardimcisi ve Akademik Danisma Kurulu Baskani Prof. Dr. Mustafa Kurt ise teorik egitimin yani sira uygulamali egitimin özellikle mühendislik gibi alanlarda son derece önemli olduguna vurgu yaparak, “Bu yaklasimla, üniversite kampüsünde gelistirdigimiz her bir projede ögrencilerimizi en önemli paydaslarimiz olarak görüyoruz. Ögrencilerimizi gelecege hazirlarken, teorik donanimlarinin yani sira dogrudan uygulamanin bir parçasi haline getirerek, alanlarinda deneyim kazanmalari hedefliyoruz” ifadesine yer verdi.

Yakin Dogu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ögrencilerine, halihazirda GÜNSEL’de staj imkani ve is garantisi verdiklerini söyleyen Prof. Dr. Kurt, “GÜNSEL profesyonellerinin verecegi teorik ve uygulamali derslerle, ögrencilerimiz gelecege hazir olarak mezun olacak” dedi.

Kaynak: İHA