Denizi Olmayan Malatya'ya En Güzel Sahil Projesi Ödülü

Denizi olmayan Malatya’yi sahille bulusturan Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’in talimatlariyla 2022 yili içerisinde yapimina baslanilan “Kirkgöz Sahil Parki Projesi” ödül kazandi. Sektörünün en prestijli ödülü olan 4. Plant Ödüllerinde Park ve Yürüyüs Alanlari Uygulamalari kategorisinde ödüle layik görüldü.

Denizi Olmayan Malatya'ya En Güzel Sahil Projesi Ödülü
Plant Dergisi tarafindan iki yilda bir düzenlenen sektörün en prestijli ödül töreni olan 4. Plant Ödülleri sahiplerini buldu. 4 ana kategori ve 28 dalda düzenlenen ödül töreninde birbirinden degerli projeler dereceye girmek için yarisirken, denizi olmayan Malatya’yi sahille bulusturan Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’in hayata geçirdigi Kirkgöz Sahil Parki Projesi’de, Park ve Yürüyüs Alanlari Uygulamalari kategorisinde ödüle layik görüldü.

Karakaya Baraj Gölü’nün sahip oldugu essiz turizm degerini ortaya koyarak, bölgede sürdürülebilir bir turizm destinasyonu olabilmesi için tüketicilerin ve turistlerin ihtiyaçlari çerçevesinde dogayla iç içe ve doga dostu bir alan olusturulmasi hedefiyle hayata geçirilen proje, alaninda birçok projeyi geride birakarak ödül almaya hak kazandi. 150 bin metrekarelik alan üzerinde içerisinde; 44 bin metrekare park alani, 27 bin 500 metrekare yesil alani, açik otopark, çocuk oyun alanlari, seyir alani ve anfi, dinlenme ve gezi alanlari, köprü ve dogal yürüyüs yollarinin olacagi bu dev proje, bölgede de ilk olma özelligi tasiyor.

Güder, ödül gecesine katildi

Is ve sanat camiasini birlestiren ödül gecesine, peyzaj ve süs bitkileri sektörünün taninan isimlerinin yani sira yerel yönetimler, bürokratlar, STK temsilcileri oda baskanlari ve davetliler katildi.

Oyuncu Kadir Çöpdemir’in sunumu ile Elit World Grand Sapanca’da gerçeklestirilen ödül törenine Güder de katildi.

Kirkgöz Sahil Parki Projesi’nin startini vererek denizi olmayan Malatya’yi sahille bulusturan Baskan Güder, ödülü TMMOB Peyzaj Mimarlari Odasi Baskani Yasin Otuzoglu’nun elinden aldi.

“Hakli gururunu ve mutlulugunu yasiyoruz”

Ödül almanin hakli gururunu yasadiklarini belirten Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, “Battalgazi Belediyesi olarak sektörünün en prestijli ödülü olan ve Sakarya’da düzenlenen 4. Plant Ödüllerinin ödül gecesine katildik. Park ve Bahçeler Müdürlügü ve ekibimizin emegine saglik. Türkiye’de sinirli sayida belediyeler bu ödüle layik görüldü.

Battalgazi Belediyesi olarak bu ödüle layik görüldügümüz için mutluyum ve gururluyum. Malatya ve Battalgazi’mizin bu dev projeye gerçekten ihtiyaci vardi. Hayata geçirdigimiz projeler ile ilçemize yeni bir kimlikte kazandiriyoruz. Hizmetkar olarak geldigimiz Battalgazi’mizi daha yasanabilir noktalara getirmek için gecemizi gündüzümüze katiyoruz, katmaya da devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA