Büyüksehir Havalimani Kavsaginda Çalisma Baslatti

Antalya Büyüksehir Belediyesi kentin en önemli kavsaklarindan biri olan havalimani kavsaginda yasanan sikisikligi gidermek için dügmeye basti. Yapimina baslanan kavsak düzenlemesi çalismasi ile seritler genisletilerek trafik sikisikligi ve karisiklik giderilecek.

Büyüksehir Havalimani Kavsaginda Çalisma Baslatti
Antalya’ya havayoluyla gelen yerli ve yabanci turistlerin havalimanindan çiktiktan sonra ilk gördükleri yer olan Havalimani Caddesi’nde Antalya Büyüksehir Belediyesi tarafindan kavsak düzenleme çalismasina baslandi. Fen Isleri Dairesi Baskanligi tarafindan yürütülen proje kapsaminda 1 kilometre uzunlugundaki mevcut yolda kaldirim düzenlemesi, serit genisletmesi ve sicak asfalt çalismasi yapilacak.

75. kavsak düzenlemesi

Havalimani girisinde vatandaslarin araçlariyla yolcularini beklemelerinden dolayi yasanan uzun kuyruklar nedeniyle Havalimani Caddesi’nde yasanan sikisiklik Antalya Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Dairesi Baskanligi tarafindan yapilan çalismayla giderilecek. Kavsakta yürütülen çalisma hakkinda bilgi veren Fen Isleri Dairesi Baskani Serkan Temuçin, “Bu proje ile hem kavsagi düzenleyip hem de seritleri genisleterek buradaki karisikligi, trafik sorununu çözmeye çalisiyoruz. Burasi Antalya’da yapmis oldugumuz 75. kavsak düzenlemesi” dedi.



Sorunlu kavsaklar tespit edildi

Temuçin, pandemiden sonra insanlarin toplu tasima kullanmak istememesi nedeniyle yaklasik 200 bin tane aracin trafige katildigini ayrica Ukrayna ve Rusya’dan gelen yabanci plakali araçlarin da sayisinin artmasiyla Antalya’da trafik sorunu olusmaya basladigina dikkat çekti. Temuçin, bu sorunun çözümü için Baskan Muhittin Böcek’in talimatiyla araç sayimi yaparak kavsaklarda sorunlarin nerelerde oldugu tek tek tespit ettiklerini ve bu sorunlarin çözümü için sirasiyla çalisma yaptiklarini anlatti.

Akilli sistem ve uzaktan erisim

Havalimani yolunda 75. kavsak düzenlemesini yaptiklarina dikkat çeken Temuçin, ayrica Antalya Büyüksehir Belediyesi Ulasim ve Rayli Sitem Daire Baskanligi bünyesinde akilli kavsak projesi çalismasinin da devam ettigini belirterek sunlari söyledi: “40 tane kavsagimizi akilli sistemle ve 61 kavsagi da uzaktan erisimle kavsaklardaki yogunluga göre trafige açarak, sinyalizasyonunu düzenleyerek Antalya’daki trafik sorununu tamamen ortadan kaldirmayi planliyoruz.”
Kaynak: İHA