Batman'da 270 Yerlesim Yerinin Yolu Ulasima Kapandi

Batman’da günlerdir etkisini sürdüren yogun kar yagisi nedeniyle 270 yerlesim yerinin yolu ulasima kapandi.

Batman'da 270 Yerlesim Yerinin Yolu Ulasima Kapandi
Batman-Siirt karayolunda saatlerce ulasim dururken, kar yagisinin 1 metreyi astigi yüksek kesimlerde hayat olumsuz etkilendi. Etkisini sürdüren kar yagisi nedeniyle Sason’da 90, Kozluk ilçesinde 95, Gercüs ilçesinde 55, Besiri ve Hasankeyf ilçeleri ile merkeze bagli 30 köy ve mezra yolu ulasima kapandi. Batman Valiligi koordinesinde 112 merkezinde acil durum müdahale masasi kuruldu.

Yüksek kesimlerde yogun kar yagisi nedeniyle bazi vatandaslar araçlariyla bir süre yolda beklemek zorunda kaldi. Yogun kar yagisi vatandaslar tarafindan da sevinçle karsilandi. Beklenen karin geldigini belirten Metin Aktas, hayvanlariyla ugrastiklarini kaydetti.

Aniden bastiran yogun kar yagisiyla yolun kapanmasiyla bir süreligine yolda mahsur kaldiklarini dile getiren Tahsin Aktas ise, yollarin açilmasiyla yollarina devam etmeyi umduklarini aktardi.

Kapanan yollarin açilmasi için yogun çaba sarf eden ekipler, Mardin-Batman baglantisinin saglandigi Ayranci Geçidi’ni ulasima açti. Il Özel Idaresi ekipleri, kapali olan yollarin açilmasi için hummali çalismalarini sürdürüyor.
Kaynak: İHA