Üniversite Güvenlik Görevlilerine Hizmet Içi Egitim Verildi

Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesinde kaliteyi artirmak ve daha iyi bir hizmet sunabilmek için ’Güvenlik Görevlileri Hizmet Içi Egitimi’ gerçeklestirildi.

Üniversite Güvenlik Görevlilerine Hizmet Içi Egitim Verildi
Sehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde gerçeklestirilen egitime Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hamdi Dogan, Genel Sekreter Vekili Abdulgani Özkan ve Genel Sekreter Yardimcisi Erkan Altin katildi.

Programin açilisinda güvenlik personele konusma yapan Prof. Dr. Hamdi Dogan sözlerinde; “Güvenlik hususu, üniversitemiz ve tüm kamu kuruluslari için en önemli unsurlardan biridir. Bizim de bu konudaki çalismalarimiz ve iyilestirmelerimiz sürüyor. Tüm güvenlik görevlisi arkadaslarimizin görevlerini titizlikle sürdürmeye çalistigini biliyoruz. Ögrencilerimiz ve personellerimizle olan iliskilerde önceligimiz anlayistir. Sizler de bu konuda oldukça özverilisiniz” dedi.

Hizmet içi egitimlerle devam eden programda egitim veren personeller; Ögr. Gör. Ali Davut Alkan ve Ögr. Gör. Zekeriya Karacabey, güvenlik sistem ve cihazlarindaki kamera tipleri, yerlesim ve baglanti semalari gibi teknik hususlarindan bahsederek basladiklari egitimde bazi teknikler ve hizmetin uygulanmasindaki hususlar ile mevzuattan bahsettiler.

Geçmiste yasanmis olaylardan yola çikilarak benzer durumlarda yapilacaklardan söz edilen egitimde son olarak temel yakin savunma konulari içerisinde yer alan; sahislari etkisiz hale getirme ve tasima teknikleri, biçakla saldirilarda hareket tarzi ve araç durdurma/kontrol basliklarina deginilerek uygulamalar da yapildi.
Kaynak: İHA