Erzincan'da Kar Ve Tipiden Kapanan 239 Köy Yolu Ulasima Açiliyor

Erzincan’in yüksek kesimlerinde etkili olan kar ve tipi dolayisiyla 239 köy yolu ulasima kapandi. Kapali köy yollarini ulasima açmak için çalismalar araliksiz sürüyor.

Erzincan'da Kar Ve Tipiden Kapanan 239 Köy Yolu Ulasima Açiliyor
Etkili olan kar yagisi ve tipi nedeniyle Merkezde 20, Çayirli’da 27, Iliç’te 15, Kemah’ta 20, Otlukbeli’de 2, Refahiye’de 45, Tercan’da 70, Kemaliye’de 28 ve Üzümlü’de 12 olmak üzere toplam 239 köy yolu kar nedeniyle ulasima kapali. Il Özel Idaresi Köylere Hizmet Götürme Birligi 68 ekip, 4 biçakli kamyon, 19 kepçe, 3 dozer ve1 4 greyder ile kapali köy yollarini yeniden ulasima açmak için çalismalarini sürdürüyor.

Öte yandan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlügü ekiplerince yapilan son degerlendirmelere göre, Dogu Anadolu Bölgesi genelinde havanin çok bulutlu ve gece saatlerinden itibaren aralikli kar yagisli olarak geçecegi tahmin ediliyor.

“Buzlanma ve don uyarisi”

Bölgede gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayinin görülmesi beklendiginden yasanabilecek olumsuzluklara (buzlanma, don, ulasimda aksamalar vb.) karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.
Kaynak: İHA