Manisa’da faaliyet gösteren ve yaklasik 20 bin kisinin çalistigi Vestel’in Dagcilik Toplulugu ve Izmir Dagcilik ve Doga Sporlari Ihtisas Kulübü lisansli sporcusu olan Ibrahim Gürlekci, Türkiye’den basta Tunç Findik olmak üzere 9 kisinin yer aldigi Arjantin’de bulunan 6 bin 962 metre yüksekligindeki Güney Amerika’nin en yüksek dagi Aconcagua ekspedisyonuna katildi.
Ibrahim Gürlekci, 31 Ocak-19 Subat tarihleri arasinda katilim sagladigi 6 bin 962 metre yüksekligindeki Aconcagua tirmanis faaliyetinde sirasiyla; 3bin 390 metre yüksekligindeki Confluencia, 4 bin 300 metre yüksekligindeki Plaza de Mulas, 5 bin 50 metre yüksekligindeki Plaza Canada, 5 bin 550 metre yüksekligindeki Nido de Condores ve son olarak 6 bin metre yüksekliginde bulunan Plaza Colera kampina tirmanan ekip, 16 Subat zirve tirmanis sabahi olumsuz hava sartlari nedeniyle devam etmeme karari aldi. Ekip, ayni gün Plaza Colera’dan ayrildi. Ayrica Gürlekci, ekspedisyon faaliyetinde 5 bin 100 metre yüksekligindeki Mt. Bonete Dagina aklimatizasyon tirmanisini basarili bir sekilde tamamladi.
Ibrahim Gürlekci, Vestel Sirketler Grubu’na desteginden dolayi tesekkür ederek, sirket genelinde doga ve dagcilik sporunu yayginlastirmayi hedefledigini belirtti.