TOBB Baskani Hisarciklioglu Ve STK Baskanlari, Kilis'te Is Adamlariyla Bulustu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Baskani Rifat Hisarciklioglu, sivil toplum kurulusu (STK) baskanlariyla depremden zarar gören Kilis’te is adamlariyla bir araya geldi.

TOBB Baskani Hisarciklioglu Ve STK Baskanlari, Kilis'te Is Adamlariyla Bulustu
Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Baskani Rifat Hisarciklioglu, TÜRK-IS Genel Baskani Ergün Atalay, TESK Genel Baskani Bendevi Palandöken, HAK-IS Genel Baskani Mahmut Arslan, Türkiye Kamu-Sen Genel Baskani Önder Kahveci, Gida Tarim ve Hayvancilik eski Bakani Kutbettin Arzu ve TOBB Yönetim Kurulu üyeleri, bölge oda ve borsa baskanlari ile depremden etkilenen Kilis’i ziyaret etti. Ilk olarak Kilis Valisi Recep Soytürk’ü ziyaret eden Hisarciklioglu ve beraberindekiler, daha sonra Kilis Ticaret ve Sanayi Odasinda is dünyasi ile bulustu.

Hisarciklioglu, STK’larin ülkenin yaklasik 65 milyonunu temsil ettigini belirterek, söz konusu kesimlerin normal zamanlarda menfaatlerinin birbiriyle örtüsmedigini ancak konu ülke meselesi oldugunda menfaatleri bir kenara birakarak birlikte hareket ettiklerini söyledi.



Hisarciklioglu, depremde hayatini kaybeden vatandaslara Allah’tan rahmet, ailelerine bassagligi dileyerek basladigi konusmasinda, "Üzüntümüz çok büyük. Hepimizin basi sag olsun" dedi.

Hisarciklioglu açiklamasinda, Kilis OSB olarak, TOBB olarak depremin ardindan bölgelere profesyonel ekipler gönderdiklerini, odalar birligi olarak depremin ilk anindan itibaren nerede ne ihtiyaç varsa irtibat noktalari kurarak ulastirmaya çalistiklari bilgisini verdi. Büyük bir felaket yasandigini belirten Hisarciklioglu, Allah böyle bir aciyi bu millete bir daha yasatmasin" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA