Aksaray'a Gelen Depremzedeler Açiklamasi 'Devleti Ve Milleti Hep Yanimizda Hissettik'

Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremlerde evlerini kaybeden vatandaslar yurdun dört bir tarafinda misafir edilirken, Aksaray’in Eskil ilçesine yerlesen depremzedeler devleti ve milleti her zaman yanlarinda hissettiklerini söyledi.

Aksaray'a Gelen Depremzedeler Açiklamasi 'Devleti Ve Milleti Hep Yanimizda Hissettik'
Türkiye depremin yaralarini sarmaya devam ederken, depremin etkiledigi illerde yasayan vatandaslar yurdun dört bir tarafinda misafir ediliyor. Bu misafirlerden birisi olan Kahramanmarasli Adem Kenger, depremden sonra torunlariyla birlikte Aksaray’in Eskil ilçesine geldi. Yasadiklarini anlatan Adem Kenger, "Pazartesi saat 04.19 gece siddetli bir sekilde sarsintiyla uyandik. “Allah muhafaza eve giremez olduk. Üç gün serada yattik, çocuk torunlar falan. Allah kimsenin basina vermesin, adeta mahseri yasadik. Bu zamana geldik, böyle bir sey görmedik. Allah muhafaza binalar yikildi, insanlar enkaz altinda kaldi, canindan oldu. Vahim bir durum, Allah kimsenin basina vermesin” dedi.

Aksaray’in Eskil ilçesine gelirken endiseli geldiklerini belirten Kenger, “Acaba gurbet ele gidiyoruz, nasil karsilaniriz diyerek ama geldik herkes samimi candan. Çok böyle Allah razi olsun muhtesem insanlar. Sanki kendimizi evimizde hissettirdiler bizi, hayran kaldik. Allah herkesten razi olsun. 7’den yetmise ilgi alaka gösterdiler, hala da gösteriyorlar. 10 - 12 gündür buradayiz, hala da evimizde hissediyoruz” diye konustu.



“Bizler devleti her zaman yanimizda gördük”

“Bizler devleti de milleti de her zaman yanimizda gördük” diyen bir diger depremzede Fahri Biyikli, “Benim kendi evim yikildi. Ebrar sitelerinde, büyük bir aci ve kayip yasadik. Sevdiklerimizi kaybettik. Iki tane yegenimi kaybettim. Hamdü senalar olsun Rabbimize, bizler inançli insaniz. Bizler devleti her zaman yanimizda gördük. AFAD olsun, Kizilay olsun. Kahramanmaras’ta çadir kentte 10 gün kaldik. Buraya Eskil ilçesine geleli 4 gün oldu. Hizmetler çok güzel. Gerek kaymakamlik, gerek sosyal yardimlasma vakfi gerekse imam hatip lisesi hocalari bizle ilgileniyorlar. Insallah bu maddi kayiplar evler hepsi düzeltilir en büyük acimiz yetirdigimiz canlar. Sehit olan o insanlarimizdan. Allah hepsine gani gani rahmet eylesin, rabbim bizlere böyle acilari bir daha göstermesin” seklinde konustu.



“Burada sinif arkadaslarim çok iyi”

Depremzede olarak Eskil’e gelen 7’nci sinif ögrencisi 13 yasindaki Seyma Özkan, “Kahramanmaras’tan geldik. Depremde uyandigimizda çok kötü bir sey yasadik. Allah kimsenin basina vermesin, anlatilmayacak kadar kötü. Üç gün arabada sonra da çadirda yattik. Sonra hastalik ve hastalandiktan sonra memleketimizi terk etmek zorunda kaldik. Burada çok rahatiz, okula gidiyoruz. Okuldan çanta ve kitaplari verdiler. Allah razi olsun, Cumhurbaskanimizi da devletimizi de çok seviyorum. Sinif arkadaslarim çok iyi, bizle çok iyi ilgileniyorlar. Yerimiz sicak, üç ögün yemek veriyorlar” diye belirtti.



“Her ihtiyacimizi kaymakamlik karsi aldi”

Eskil Ilçesindeki Kaymakamimiz bizleri çok iyi karsiladi diyen depremzede Ökkes Özkan, “Deprem aninda çok kötü bir seyler hissettik. Arkadaslarimdan can kaybi olanlar var. Allah kimseye bunu yasatmasin. Eskil Ilçesi’ndeki kaymakamimiz bizi çok iyi karsiladi. Eskil Imam Hatip Ortaokulu’nda hocalarimiz bizleri çok iyi karsiladi. Üç ögün sicak yemek yiyoruz, yerimiz çok iyi. Kaymakamlik ve sosyal yardimlasma tüm ihtiyaçlarimizi verdi. Bir ihtiyacimiz yok, hepsinden Allah razi olsun” dedi.

Kaynak: İHA