Gönüllü Gençler Depremzede Çocuklar Gülsün Diye Çabaliyor

Bitlis’in Tatvan Belediyesi Gençlik Meclisi ve gönüllü gençler tarafindan depremzede çocuklar için “Çocuk Senligi” düzenlendi.

Gönüllü Gençler Depremzede Çocuklar Gülsün Diye Çabaliyor
Asrin felaketi olarak adlandirilan Kahramanmaras merkezli yikici depremlerin ardindan Türkiye, depremzedelerin yaralarini sarmak için seferber olmaya devam ediyor. 11 ili etkileyen depremlerin ardindan evleri yikilan veya hasarli evlere giremeyen depremzede vatandaslar çesitli illere gönderilerek otel, ev ve yurtlara yerlestiriliyor. Bu çerçevede Bitlis’in Tatvan ilçesine gelerek hayatini idame etmeye çalisan depremzede aileler için Tatvan Belediyesi Gençlik Meclisi gönüllü gençleri adeta seferber oldu. Depremin ilk anlarindan itibaren sahada yardim çalismalari yürüten Tatvan Belediyesi Gençlik Meclisi gönüllüleri ve Bitlis Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) gönüllü gençleri, depremzede çocuklarin yüzünü güldürmek için çesitli etkinlikler düzenliyor. Tatvan Belediyesi Gençlik Meclisi koordinesinde AFAD ve Gönül Köprüsü gönüllüleri Tatvan Ilçe Gençlik ve Spor Müdürlügüne ait spor salonunda yaklasik 400 depremzede çocuk için ‘Çocuk Senligi’ düzenledi.

Gençler tarafindan özenle hazirlanan senlikte çocuklar danslar ve çesitli oyunlar ile doyasiya eglendi.

Çizgi film maskotlari ve palyaçolarin da yer aldigi etkinlikte minikler için çesitli hediyeler de dagitildi. Aileler tarafindan hinca hinç dolan salonda çocuklarin gülümsemesi bir an olsun eksik olmazken, keyifli vakit geçiren çocuklar unutulmaz bir gün yasadi. Etkinlige katilan minikler ise çok eglendiklerini dile getirerek bu tür etkinliklerin devam etmesini istedi.

“Deprem bölgesine gidip bu etkinligimizi orada da devam ettirecegiz”

Etkinlige yaklasik 400 çocugun katildigini dile getiren Tatvan Belediyesi Gençlik Meclisi Baskani Furkan Kaymaz, çocuklarin yüzünü güldürmek için bu tür etkinliklerin devam edecegini söyleyerek, “Ülkemizi derin yasa bogan depremlerde hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, yaralilara acil sifalar diliyorum. Depremin ilk gününden itibaren gençlik meclisi üyelerimizle birlikte neler yapabiliriz diye fikir alisverisinde bulunduk. Tatvan’da topladigimiz yardimlari deprem bölgesine götürmek üzere yola çiktik. Yaklasik 15 gündür bölgedeydik ve 2 gün önce Tatvan’a geldik. Tatvan’a gelen depremzede çocuklarimiz için çalismalara basladik. Bugün de Tatvan’da bulunan spor salonunda yaklasik 400 çocuga hizmet etmekteyiz. Onlarin yüzünü güldürmek için çocuk senligi yapiyoruz. Bundan sonra da hedefimiz deprem bölgesine gidip bu etkinligimizi orada devam ettirmek olacak. Bir hafta sonra yola çikacagiz ve deprem bölgesinde faaliyetlerimize devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

“Çocuklarimiz burada çok egleniyorlar”

AFAD gönüllülerinin her daim çocuklarin yaninda olacagini dile getiren AFAD gönüllüsü Enes Tarlan ise “Tatvan Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleri ve AFAD gönüllüleri koordinesinde depremden etkilenen bütün çocuklarin kafa dagitmalari ve moral toplamalari için böyle bir etkinlik düzenledik. Çocuklarimiz burada çok egleniyorlar. Burada oyunlar ve müzik esliginde danslar yapildi. Palyaçolar ve çizgi film karakterlerinin olusturdugu maskotlarimiz oyuna dahil oldu. Bu tür etkinlikleri sürekli yapacagiz. Çocuklarin etkilendigi bu noktada bizler de AFAD gönüllüleri olarak mücadelemizi vererek her daim onlarin yaninda olacagiz” dedi.



“Çocuklarin yüzü her zaman gülsün ki dünya gülsün”

Programa çocuklari ile birlikte katilan Ali Dal adli vatandas, etkinligin çocuklar için çok güzel moral oldugunu ifade ederek, “Kahramanmaras’tan geliyorum. Saat 04.17’de olan depremde 3 saat enkazda kaldik. Çocuklarimin psikolojisi bayagi bozuldu. 3 saat boyunca enkaz altinda çok kötü seyler yasadik. Rabbime sükürler olsun ki çiktik. Tatvan Belediyesine böyle bir etkinlik düzenledigi için çok tesekkür ediyoruz. Emegi geçen herkesten Allah razi olsun, çocuklar çok eglendi. Bu tür etkinliklerin devam etmesini istiyoruz. Çocuklarin yüzü her zaman gülsün ki dünya gülsün. Depremden önce hayat normaldi ama saat 04.17’de deprem oldu ve çok korktuk, bildiginiz gibi degildi. Her taraf karanlik, isiklar yok ve çocuklarimi göremiyordum. Enkazda telefonumu buldum ve telefonun isigini açtigimda çocuklarimin çok korktugunu gördüm. Kurtulacagimizdan hiç umudumuz yoktu. Rabbime sükürler olsun ki arkadaslarim sesimizi duyup geldiler. Bizler sag çiktik, herkesin bizim gibi sag çikmasini çok istedik. Onlara da Allah’tan rahmet diliyor, mekanlari cennet olsun. Hayatimda ilk defa böyle bir deprem gördüm” dedi.



“Bu tür etkinlikler çocuklarin yasadiklarini bir nebze olsun unutturabiliyor”

Depremden çocuklarin çok etkilendiklerini belirten depremzede Tugba Yigit ise “Çocuklar için çok iyi bir eglence oldu. Bizler de mutlu olduk. Bu etkinligi düzenleyenlere çok tesekkür ederiz. Bu tür etkinlikler çocuklarin yasadiklarini bir nebze olsun unutturabiliyor. Bizler de en az çocuklarimiz kadar mutlu oluyoruz. Çünkü onlarin mutlulugu bizim de mutlulugumuz. Depremde yasadigimiz korkuyu asla unutamiyoruz. Hala o psikoloji ile her an deprem olacak gibi hissediyoruz. Çok zordu gerçekten, Allah hiç kimseye yasatmasin” seklinde konustu.

Kaynak: İHA