Çelik Konstrüksiyonlu Evler Büyük Ilgi Görüyor
Elazig’da 2020’de meydana gelen 6.8 büyüklügündeki depremin ardindan Toplu Konut Idaresi (TOKI) tarafindan köylere yapilan çelik konstrüksiyonlu evler, Kahramanmaras merkezli yasanan 2 büyük depremin ardindan büyük ilgi görüyor.

"Büyük depremlerde hafif sallandi"
Evlerin çelikten yapildigini ve güvenli oldugunu belirten Ahmet Çetinkaya (60), "Devletimizden Allah razi olsun. Bize ev yapti. Evimizden memnunuz. Evler güvenilir. Deprem oldugu zaman hiçbir sey hissetmedim. Büyük depremlerde sanki hafif sallandi. Artçi depremleri fark etmiyoruz. Evler yüksek daglara yapildi. Gerçekten mükemmel yer yapmislar. Evler çelik konstrüksiyonlu. Temeli bir attilar ki ömürlük. Tedbirini al takdiri Allah’a birak. Evler çok dayanikli. Kiralik ev tutmak ve satin almak için geliyorlar. Ama kimse vermiyor, yok. Depremde benim evimde 30 tane misafirim vardi. Sehirde duramadi buraya siginmaya geldiler. Devlete Allah zeval vermesin. Devletimiz her tarafa yapar. Devletin eli büyüktür. Biz demek devlet demek, devlet demek biz demek. Biz de yardimci olacagiz" dedi.
"Evler çelikten, deprem için dört dörtlük"
Depremden dolayi evine geldigini aktaran Mehmet Oguz (70), "Malatya’da evi yikilan akrabalarimiz vardi. O yüzden geldik buraya evi açtik ve misafir ettik. Evler deprem konusunda güvenilir. 5 büyüklügünde deprem bile pek hissedilmiyor. Evler çelikten. Deprem için dört dörtlük ev. Burada iki komsu satmis ama simdi isteyen var satan yok. Depremi gördüler korktular. Malatya’daki akrabalar burada satan olursa haberim olsun dedi.
Devletimizden Allah razi olsun. Her zaman devletimiz var olsun. Devlet olmasa bunlar da olmazdi" diye konustu.
