Malatya'da Kalici Konutlar Için Yer Tespitlerine Baslandi

Kahramanmaras merkezli depremlerin vurdugu Malatya’da kalici konutlar için yer tespiti çalismalarina baslandi. Depremde agir hasar alan Akçadag’da çalismalarinin devam ettigini belirten Akçadag Belediye Baskani Ali Kazgan, “Ilçe merkezi için yer tespiti yapildi kirsal bölgeler için çalismalar sürüyor” dedi.

Malatya'da Kalici Konutlar Için Yer Tespitlerine Baslandi
Merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ile Elbistan ilçeleri olan ve 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki depremler Akçadag ilçesinde de büyük yikima neden oldu.

Çok sayida kisinin hayatini kaybettigi, 100’e yakin kisinin yaralandigi ilçedeki genel durum hakkinda açiklamalarda bulunan Akçadag Belediye Baskani Ali Kazgan, "Su ana kadarki tespitimize göre, 29 vatandasimiz hayatini kaybetti, 100’e yakin yaralimiz 483 yikilan bina var. Yikim ve hasarli binalarla ilgili çalismalar sürüyor bugünkü rakamlar yarin için geçerli olmayabiliyor bilgiler güncelleniyor” seklinde konustu.



“Ikinci deprem Akçadag’da büyük vurguna sebep oldu”

Akçadag’daki yikimin ikinci depremle birlikte yasandigini ifade eden Baskan Kazgan, "Akçadag’da birinci depremde fazla etkilenme olmadi bu bir sans oldu çünkü ilk deprem sonrasi insanlarimiz evlerini terk ettiler. Ikinci deprem büyük bir vurguna sebep oldu. Ilçe merkezi Baspinar ile Dogu Mahallesi muhacir ovasinda büyük yikim oldu. Buralarin disinda kirsal mahallelerimizde de yikimlar oldu. Insanlarimiz magdur oldu bizler Kaymakamligimizin baskanliginda magduriyetlerin önlenmesi için çalisiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Kalici konutlarin yapimina hizlica baslanilacak”

Yaralarin kisa zamanda sarilacagini kaydeden Baskan Kazgan, ”Bakanlarimiz bölgeye geldi toplantilar yaptik. Kalici konutlar ile görüsme yaptik insallah kalici konutlar için de hükümetimiz hizli bir sekilde çözüm üretecek. Su an yerlerin belirlenmesi asamasindayiz ilçe merkezi için yer belirlendi gibi Ören, Kozluca ve Bahri gibi ihtiyaç olan yerlerde de Toki’den gelecek heyetle birlikte yanlis bir noktaya konutlarin yapilmamasi noktasinda degerlendirmelerde yaparak insallah insanlarimiza eskisinden daha saglam daha kalici konutlarla yasamlarini sürdürme imkani saglamaya çalisacagiz” diye konustu
Kaynak: İHA