Eskisehir'de Dün Geceki Silahli Saldiri

Eskisehir’de dün gece saatlerinde börekçi dükkâni önündeki silahli saldirida agir yaralanan Zeynel Murat Göksu’nun (23) olay yerinde beraber bulundugu arkadasi Oguzhan Orhan, “4 arkadas oturup sohbet ediyorduk. Taksi bekleyen adama bir araçtan ates açildi. Hiç tanimadigimiz bir adamdi” dedi.

Gece saatlerinde Tepebasi ilçesine bagli Ertugrulgazi Mahallesi Aliya Izzetbegoviç Caddesi’ndeki börekçinin önünde gerçeklestirilen silahli saldiriya iliskin yeni bilgiler ortaya çikti. Agir yaralanan Zeynel Murat Göksu’nun (23), börekçi dükkâninin önünde arkadaslariyla birlikte börek yedigi sirada yakinlarda bulunan bir kisiye ates açilmasi sonucu gögsüne 3 mermi isabet ettigi ögrenildi. Saldirida silah seslerini duyarak dükkânin önüne çikan börekçinin sahibi Necdet B. ise mermilerden birinin ayagina isabet etmesiyle yaralanmisti. Agir yarali olarak Yunus Emre Devlet Hastanesine kaldirilan Zeynel Murat Göksu’nun hayati tehlikesini sürdügü ögrenildi.

“Yakinimizda taksi bekleyen birine ates açildi”

Saldiri esnasinda olay yerinde bulunan Göksu’nun arkadasi Oguzhan Orhan, “4 arkadas oturup sohbet ediyorduk. Her gün gittigimiz yerdi. Telefonla konusan bir adam geldi. Taksi ziline basti. Taksi zili yakinimizdaydi. Zaten hiç tanimadigimiz biriydi. O sirada gelen bir araçtan adama dogru ates açildi. Silah sesleriyle beraber sahis bizim yanimiza geldi. Birisi ’Yere yatin’ diye bagirdi. Biz ne oldugunu anlamadik ve kaçmaya basladik. Sonra mermilerin arkadasimiza isabet ettigini anladik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA