Depremde Hayatini Kaybedenler Anisina Tirmanis

Tunceli’de bir grup dagci, meydana gelen depremlerde hayatini kaybeden vatandaslar anisina tirmanis gerçeklestirdi. Dagcilar zirvede “Yastayiz” pankarti açti.

Depremde Hayatini Kaybedenler Anisina Tirmanis
Kahramanmaras’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremde on binlerce insan hayatini kaybetti. Tunceli’de 4 profesyonel dagci, depremde hayatini kaybedenler anisina Pülümür ilçesinde bulunan 3 bin 280 rakimli Bagir Pasa Dagi’na tirmanis gerçeklestirdi. Ilçeye bagli Kirklar köyünden tirmanisa geçen dagcilar, zorlu bir yolculugun ardindan zirve yapti. Zirvede “Yastayiz” pankarti açan dagcilar, bir süre dinlendikten sonra inise geçerek parkuru tamamladi.

Tirmanisa iliskin bilgi veren Zirve Dagcilik Tunceli Temsilcisi Iskender Dogan, Kahramanmaras merkezli depremde kaybedilen insanlarin tüm Türkiye’ye yasa bogdugunu belirterek, “Bizler de yasanan bu depremlerden ötürü çok derin bir üzüntü yasadik. Arkadaslarimizla birlikte kaybettigimiz canlarin anisina böyle bir etkinlik gerçeklestirdik. Hepimizin temennisi ülkemizin bir daha böylesi felaketlere ugramamasi” dedi.

Kaynak: İHA