Deprem Bölgesinde Fiyatlari 65 Ila 130 Bin TL Arasinda Degisen Konteyner Evler Yok Satiyor

Merkez üssü Kahramanmaras olan iki büyük depremin vurdugu Malatya’da konteyner evlere ilgi artti. Fiyatlari 65 ila 130 bin TL arasinda degisen konteyner evler yok satiyor. Kahramanmaras merkezli 7.7 ile 7.6 büyüklügündeki iki büyük depremin etkiledigi 11 ilden biri olan Malatya’da konteyner ev ve prefabrik yapilara ilgi artti.

Deprem Bölgesinde Fiyatlari 65 Ila 130 Bin TL Arasinda Degisen Konteyner Evler Yok Satiyor
Üç binden fazla binanin yikildigi yaklasik 43 bin dolayinda yapinin da hasar aldigi kent tarihinde görülmemis büyüklükte bir yikimin yasandigi Malatya’da vatandaslarin barinma da öncelikli tercihi olan konteyner ev ve prefabrik yapilar yok satiyor.

Fiyatlari 65 ila 130 bin TL arasinda degisen konteyner evlere talebin fazla olmasi nedeniyle siparislere yetismekte güçlük çektiklerini aktaran konteyner ev ve prefabrik yapi üreticisi Deniz Ince, konteyner evlerin çadirlara göre daha saglikli oldugu için taleplerin yogun oldugunu söyledi.



“Üretimi Malatya’da yapiyoruz”

Özsan Sanayi Sitesi’nde üretim yaptiklarini aktaran Ince, ”Konteyner evlere yogun ilgi var siparisleri yetistirmeye çalisiyoruz. Konteyner evler çadirlara göre daha sicak ve saglikli oldugu için talep artiyor. Bizde fiyatlar konusunda vatandaslarimiza yardimci olmaya çalisiyoruz. Santiye tipi konteynerler 60-65 bin TL araliginda basliyor, içerisinde tuvaleti, banyosu, mutfak dolabi olan konteynerlerin ise fiyatlari 80-85 bin TL bandinda islem görüyor. Istege göre her büyüklükte yapilar hazirlayabiliyoruz” dedi.



“Deprem satislarimiz çok fazla artirdi”

KDV oranlarinda degisiklige gidilen yeni düzenlemeyle ürünlerde indirime gittiklerini aktaran Ince, ”Depremde sonra konteyner yapilara ilgili çok fazla artti. KDV oranlarinin düsmesiyle birlikte bir çok üründe de indirime gittik. Halkimiz internette 25-30 bin TL civarinda fiyatlar görüyor. Firmalar nakliye ücretini gönderin biz ürünü gönderelim diyor paralar gönderiliyor ama ortada ürün olmuyor bu noktada vatandaslarimizi uyariyoruz ama tüketiciyi kandirmayi iyi basariyorlar“ ifadelerini kullandi

160 ila 170 bin TL’ye kadar çesitlikte ürün siparisleri aldiklarina kaydeden Ince yasam standartlari arttikça fiyatlarin arttigini söyledi.

Kaynak: İHA