Baskan Tören Açiklamasi 'Mobil Saglik Ekibimiz, Deprem Bölgesinde Önemli Bir Görev Üstlendi'

Ordu’nun Altinordu Belediyesi bünyesinde bulunan mobil saglik tarama araci, deprem bölgesinde hizmet veriyor. Altinordu Belediye Baskani Askin Tören, Adiyaman Gölbasi’nda günlük yasamin normale dönmesi ve sehrin yeniden ayaga kaldirilmasi adina tüm kurum, kurulus ve gönüllüler ile koordineli bir çalisma yürüttüklerini söyledi.

Baskan Tören Açiklamasi 'Mobil Saglik Ekibimiz, Deprem Bölgesinde Önemli Bir Görev Üstlendi'
Altinordu Belediyesi’nin bölgede bulunan ekiplerinden biri olan mobil saglik araci, Adiyaman Gölbasi ilçesinde ve kirsal mahallelerde dolasarak afetzedelere saglik hizmeti sunuyor. Ordu Il Saglik Müdürlügü ekiplerinin de destek verdigi mobil saglik hizmetleri ile seker, kan alma, tansiyon ölçümleri gibi çesitli ilk basamak saglik hizmetlerini bir arada sunulurken saglik ekibi, program ve talepler çerçevesinde genis bir bölgede hizmet veriyor. Ultrason, röntgen, EKG cihazi ile solunum ve isitme testleri de yapilabilen, teknolojik donanimina sahip araç Gölbasi’nin kirsal kesimlerinde özellikle yaslilar, afetzedeler, yataga bagimli hastalar ve engellilere sundugu hizmetler ile yaralarinin sarilmasinda önemli bir katki sunarken, saglik hizmetlerine erisimi de kolaylastirdi.

Belediye Baskani Askin Tören’in sahada sürekli olarak sevk ve idare ettigi Altinordu Belediyesi ekipleri, arama ve kurtarmadan enkaz kaldirmaya, altyapidan sicak yemege, insani yardimlarin ulastirilmasindan geçici barinma alanlarinin olusturulmasina ve kent temizligine kadar hizmetlerini sürdürüyor.

Deprem bölgesindeki çalismalari degerlendiren Altinordu Belediye Baskani Askin Tören, “Adiyaman Gölbasi’nda günlük yasamin normale dönmesi, sehrin yeniden ayaga kaldirilmasi adina tüm kurum, kurulus ve gönüllüler ile koordineli bir çalisma yürütüyoruz. Burada olusturdugumuz görev gücümüz içerisinde yer alan ekiplerimizden biri olan mobil saglik ekibimiz de vatandaslarimizin yaralarina merhem olabilmek için bölgede önemli bir görev üstlendi. Doktorlarimiza, hemsirelerimize, saglik görevlilerine ve canla basla çalisan arkadaslarimiza tesekkür ediyorum. Tüm varligimizla durmadan yorulmadan milletimizin yaninda olmaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA