Tunceli'de Hasar Tespit Çalismalari Devam Ediyor

Tunceli Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü tarafindan ilde hasar tespit çalismalarinin devam ettigi bildirildi. Müdürlük, devam eden çalismalarda bazi köy evlerinin agir hasarli oldugunun tespit edildigini belirtti.

Tunceli'de Hasar Tespit Çalismalari Devam Ediyor
Tunceli Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügünden yapilan açiklamada, 6 Subat 2023’te Kahramanmaras’ta meydana gelen depremlerden sonra il genelinde baslatilan hasar tespit çalismalarina baslandigi ve çalismalarin devam ettigi kaydedildi. Hasar tespit çalismalari çerçevesinde kamu binalari ile köy evleri basta olmak üzere hasar ihbari gelen diger yapilarin incelendiginin vurgulandigi açiklamada, “Müdürlügümüz hasar tespit ekiplerinin büyük bir kisminin Bakanligimiz talimati ile Malatya’da hasar tespiti yapmak üzere görevlendirilmis olmalari nedeni ile ilimizdeki hasar tespiti çalismalari Müdürlügümüz teknik personelinin yani sira Müdürlügümüzün koordinatörlügünde ilimizdeki diger kurum ve kuruluslardan saglanan teknik personel destegi ile yapilmaktadir. Su ana kadar yapilan hasar tespit çalismalarinda bazi köy evlerinin agir hasarli oldugu tespit edilmistir” denildi.

Çalismanin yapinin depremden zarar görüp görmediginin tespiti amaciyla yapildiginin hatirlatildigi açiklamada, “Hasar tespiti çalismasi yapilarin depreme dayanikli olup olmadigini tespit etmek için yapilan bir çalisma degildir. Yapilarin depreme dayanikliliginin tespiti için performans analizi yapilmasi gerekmektedir. Hangi yapiya performans analizi yapilmasinin gerekli oldugu bu konuda uzman mühendislerin incelemeleri neticesinde belirlenebilir. Performans analizi özel mühendislik firmalarinca yapilmaktadir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA