Baskan Senlikoglu, Deprem Afetinde Görev Yapan Personellerine Tesekkür Plaketi Verdi

Giresun Belediye Baskani Aytekin Senlikoglu, deprem felaketinin ardindan bölgeye giderek arama kurtarma basta olmak üzere birçok çalismaya katilan Giresun Belediyesi ekibini, Kale Sosyal Tesislerinde misafir etti. Giresun Belediyesi ekibine tesekkür plaketi veren Baskan Senlikoglu, “Allah bir daha bizlere böyle acilar yasatmasin” dedi.

Baskan Senlikoglu, Deprem Afetinde Görev Yapan Personellerine Tesekkür Plaketi Verdi
Tüm Türkiye’yi yasa bogan deprem afetinin ardindan kapanan yollara ragmen 19 saatlik bir yolculukla bölgeye ilk olarak Giresun Itfaiyesi’nin ulastigini hatirlatan Baskan Senlikoglu, yaptigi açiklamada, “Uzun bir yolculugun ardindan bölgeye ulastik. Bulancak, Espiye ve Tirebolu arama kurtarma ekipleri de ekibimize katildi.

‘Devlet nerede?’ dedikleri bu aslinda. Devlet burada; Giresun Belediyesi de devletin bir parçasidir. Arkadaslarimizin gece gündüz hava sartlarina ragmen nasil bir mücadele verdigini de orada gördüm. Sartlar ve ortam hiçbir zaman düsünülmedi. Önemli olan can kurtarmakti. Kolay bir süreç degildi. 16 cani enkaz altindan çikardik” dedi.



“Milletimize ve devletimize tesekkür etmemiz lazim”

Baskan Senlikoglu, “Giresun Belediyesi olarak 2 kurtarma araci, 10 kurtarma ekibi, 78 personel, is makinelerimiz, temizlik islerimiz, cenaze aracimiz ve personellerimiz, park ve bahçe personellerimiz, su ve kanaldan arkadaslarimizla bölgedeydik. Orada santiye seklinde bir alan olusturduk. Bir taraftan arkadaslarimiz çalisirken, diger taraftan da AFAD’in yönlendirilmesiyle çalismalarimizi sürdürdük. AFAD toplantisinda bize verilen görev neticesinde arkadaslarimizin basinda kaldik. Nereye baksak 28 plaka gördük. Üç gün boyunca orada kaldik. Hatay bölgesinde su anda vidanjörlerimiz var. Temizlik Isleri Müdürlügümüzden ekiplerimiz yine o bölgede. Arazözlerimiz çalisiyor yine. Milletimize ve devletimize tesekkür etmemiz lazim” diye konustu.



“Bu felaketin boyutu anlatilirken zorlaniyoruz”

Giresun halkinin bölgeye destek göndermek için büyük fedakarlik gösterdigini kaydeden Baskan Senlikoglu, “Kültür ve fuar alanimizdaki o yardimin nasil aktigini ilk defa orada gördüm. Elbette birçok sikinti yasadik ama millet yagmur oldu, o yardimi yagdirdi. Belediyemize kurumlarimizin tabi ki destegi var. Milletimizin olaya nasil sahip çiktigini orada gördük. Zor zamanda milletimizin nasil sahiplendigini gördük. Giresun Belediyesi olarak 40 civari yardim aracini afet bölgemize ulastirdik. Toplamda Giresun bölgesinden 200’e yakin tir yardim bölgesine gitti. Sehrimizin de bu anlamda böylesi afete ne kadar duyarli oldugunu gördük. Allah razi olsun. Milletimiz gögsümüzü kabartti. O canli olarak insanimizi çikarirken, Giresun Belediyesi’ni görmek bizleri gururlandirdi. Bu felaketin boyutu anlatilirken zorlaniyoruz. 14 milyon insani etkiledi. Neredeyse bir Yunanistan büyüklügünde bir alandan bahsediyoruz. Bu iste tasin altina elini sokan, canli çikarmak için seferber olan herkesi cani gönülden kutluyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA