Konya'da Belediye Baskanlari Depremzedelerle Bulustu

Konya’nin merkez üç ilçe belediye baskani, Kahramanmaras merkezli yasanan 2 büyük depremin ardindan Konya’ya gelen depremzedelerle bir araya geldi.

Konya'da Belediye Baskanlari Depremzedelerle Bulustu
11 ili etkileyen depremin yaralari tüm kamu kurumlari ve vatandaslarin el birligi ile sarilmaya devam ediyor. Bu çerçevede depremin oldugu ilk günden bu yana teyakkuz halinde olan merkez Selçuklu, Karatay ve Meram Belediyesi de deprem sebebiyle Konya’da misafir edilen depremzedelere bir nebze moral olmasi için onlarla bir bulusma gerçeklestirdi. Ziyaretlerinde ailelere geçmis olsun dileklerini ileten ve onlarin acilarini paylasan baskanlar, çocuklarla da yakindan ilgilenerek depremzede çocuklara çesitli hediyeler verdi.

“Tüm misafirlerimizi en iyi sekilde agirlamanin gayretindeyiz”

Devletin tüm imkanlariyla depremzede vatandaslar için seferber oldugunun aktaran Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Ülke olarak son yüzyilin en siddetli depremini yasadik. Binalarimizin yikildigi binlerce insanlarimizin hayatini kaybettigi bu zor süreçte büyük acilar yasadik ama kenetlenerek ne kadar büyük bir millet oldugumuzu bir kere daha gördük. Bu süreçte evlerini terk etmek zorunda kalan depremzede kardeslerimizi sehrimizde agirliyor onlarin barinma ihtiyaçlarini karsiliyoruz. Insallah ele ele gönül gönüle vererek dayanisma ve kardeslik ruhu ile bu zor günleri birlikte atlatacagiz. Zor zamanlarda degil bundan sonra da onlarla olan gönül bagimiz baki kalacak. Konya sizin eviniz ve her konuda yaninizdayiz. Rabbim bir daha böyle acilar yasatmasin insallah. Bu süreçte depremzede vatandaslarimiz için tüm imkanlarini seferber eden esnafimiza, hemsehrilerimize ayri ayri tesekkür ediyorum” dedi.



“Konya bir ve beraber olmanin bereketini yasiyor”

Ziyarette konusan Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, “Bir yandan deprem bölgesinde çalismalarimiza devam ederken diger yandan da sehrimize gelen depremzede vatandaslarimizla bir araya geliyoruz. Konya her alanda kenetlenmenin, bir ve beraber olmanin bereketini yasiyor” ifadelerini kullandi.

“Birlik ve beraberligimizle üstesinden gelemeyecegimiz bir durum yok”

Konusmalarin devaminda söz alan Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, “Deprem bölgelerinden gelerek Konya’da misafirimiz olan vatandaslarimizla bir araya geldik. Zorlu bir süreçten geçiyoruz ve birlik beraberligimizle bu süreci de atlatacagiz insallah. Birçok otelimiz gibi misafirlerimizi agirlayan Özkaymak Park Otel’e tesekkür ediyorum. Bu zor günlerden sonra da artik tüm misafirlerimizle olan bagimiz artik kopmayacak” seklinde konustu.

Kaynak: İHA