Kastamonu'da Depremzedeler Için Kizilay Tarafindan Sosyal Market Açildi

KASTAMONU – Deprem bölgelerinden Kastamonu’nun Tosya ilçesine gelen depremzede vatandaslar için ilçede Türk Kizilayi Tosya Subesi tarafindan sosyal market açildi.

Kastamonu'da Depremzedeler Için Kizilay Tarafindan Sosyal Market Açildi
Merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ve Elbistan ilçeleri olan, 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklügündeki depremler sonrasinda yikilan binalarda enkazin altinda arama kurtarma çalismalari devam ediyor.

“Asrin felaketi” olarak nitelenen depremlerin ardindan soguk havanin etkili oldugu deprem bölgesindeki afetzedeler, Kastamonu’ya getirildi.

Bunun üzerine Tosya Belediye Baskani Volkan Kavakligil’in talimatlari çerçevesinde Tosya Belediyesi Dügün ve Konferans Salonu depremzede vatandaslari için sosyal markete dönüstürüldü. Türk Kizilayi Tosya Subesi tarafindan duyarli ve hayirsever vatandaslarin destekleriyle temin edilen ürünlerin yer aldigi sosyal market, Kizilay gönüllülerinden olusan 20 kisilik ekip tarafindan koordine ediliyor. Tosya Kaymakamligina müracaat eden depremzede vatandaslar, Tosya Belediyesi’nin sosyal marketine yönlendirilirken, buradan afetzedelerin tüm ihtiyaçlari tek merkezden karsilanabiliyor.

Tosya Belediyesi bünyesinde olusturulan sosyal market hakkinda bilgi veren Türk Kizilayi Tosya Subesi Kadin Birim Baskani Fatma Ulukanli, “Depremzede vatandaslarimiz, ilk olarak Tosya Kaymakamligina kayitlarini yaptirmalari gerekiyor. Yapilan yönlendirme sonrasi depremzede vatandaslarimizi ilçemizde misafir ediyoruz. Bugüne kadar 240 depremzede vatandasimiz ilçemizde kayit altina alinarak misafir etmekteyiz. Depremzede vatandaslarimiz sosyal markete gelerek ekiplerimiz tarafindan ihtiyaçlari olan giyimden gida malzemesine kadar tüm ihtiyaçlarini karsilayabilirler” ifadesini kullandi.
Kaynak: İHA