Anadolu Üniversitesi Deprem Faaliyet Raporu Hazirladi
Anadolu Üniversitesi, iki büyük depremle sarsilan Kahramanmaras, Gaziantep, Malatya, Diyarbakir, Kilis, Sanliurfa, Adiyaman, Hatay, Osmaniye ve Adana’daki vatandaslara ve ögrencilerine yönelik yürüttügü çalismalarin raporunu hazirladi.

Afet iletisim merkezi ögrencilerle dogrudan iletisime geçti
Anadolu Üniversitesi tarafindan olusturulan “Afet Iletisim Merkezi” de deprem bölgesindeki ögrencilere dogrudan destek saglamak için çalisti. Bu istikamette, deprem bölgesinde ikamet eden 2 bin 75 ögrencinin tamami akademik ve idari personel tarafindan aranarak, ihtiyaç ve talepleri belirlendi. Depremden en çok etkilenen Kahramanmaras, Hatay ve Adiyaman’daki ögrencilerle iletisim için birer WhatsApp grubu kuruldu. Üniversiteden bu illere gönderilen ekipler, ulasan taleplere cevap vermek için 24 saat sahada görev yapti. Afet Iletisim Merkezine ulasan bölgedeki 250 ögrencinin talepleri sahadaki ekipler tarafindan hizla çözüme kavusturuldu. Üç ilde görev yapan ekipler, ögrencilerden gelen talepleri karsilamak için merkeze en uzak noktadaki köylere kadar ulasarak ihtiyaçlara cevap verdiler. Merkez ayrica resmi kanallardan gelen bilgileri ögrencilere ileterek talep ettikleri her konuda ögrencilere 24 saat bilgi verdi.
Afet Iletisim Merkezi’ne akademik ve idari personel de destek verdi. 40 depremzede ögrenci tarafindan iletilen çesitli taleplerin karsilanmasinda akademik ve idari personel dogrudan ögrencilerle iletisime geçerek bagista bulundu.
Depremzede ögrencilere çevrim içi psikolojik danismanlik hizmeti
Kahramanmaras ve çevresinde meydana gelen depremden etkilenen ögrencilere yönelik Anadolu Üniversitesi Psikolojik Danisma ve Rehberlik Merkezi tarafindan çevrim içi psikolojik danismanlik hizmetleri de basladi.
Bu çerçevede etkililigi kanitlanmis bilimsel yöntemleri sunmayi amaçlayan kendi kendine yardim temelli psikolojik destek platformu da çok yakin zamanda tüm depremzedelere hizmet vermeye baslayacak. Anadolu Üniversitesi Engelliler Arastirma Enstitüsü tarafindan da depremden en çok etkilenen kesimlerin basinda gelen 0-8 yas arasindaki çocuklar için 150 paketlik oyuncak ve etkinlik materyali hazirlanarak Eskisehir Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü’ne teslim edildi.
Depremden etkilenen 10 ilde kayit yenileme islemi için ücret alinmayacak
Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen 10 kentte Açikögretim, Iktisat ve Isletme Fakültelerindeki depremzede ögrencilerden 2022-2023 bahar döneminde kayit yenileme ücreti alinmadi.
Anadolu Üniversitesi, konukevleri ve misafirhaneleri depremzedelere tahsis edildi
Raporda ayrica Üniversite misafirhane ve konukevlerinin Valilik koordinasyonunda depremden etkilenen vatandaslara tahsis edildigi belirtildi. Bugüne kadar geçici olarak konaklama talep eden 7 ögrenci konukevlerinde misafir edildi. Bölgede görev yapan iki Anadolu Üniversitesi personeli ise aileleri ile birlikte misafirhanede konuk ediliyor.
“Personelimiz, ögrencilerimiz, vatandaslarimiz ve üniversitemiz tüm imkanlari ile deprem bölgesine yardim seferberligi baslatti”
Rapora iliskin bir degerlendirmede bulunan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal sunlari ifade etti:
“Ülkemiz maalesef yüzyilin en büyük afetini yasadi. Öncelikle depremde hayatini kaybeden tüm vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, yakinlarina sabrilar diliyorum. Aziz milletimizin basi sag olsun. Devletimizin tüm kurumlari gibi Anadolu Üniversitesi olarak biz de depremin ilk gününden itibaren yaralari sarmak için harekete geçtik. Personelimiz, ögrencilerimiz, vatandaslarimiz ve Üniversitemiz tüm imkanlari ile deprem bölgesine yardim seferberligi baslatti. Deprem bölgesindeki ögrencilerimize dogrudan ulastik. Hem ögrencilerimizin hem de vatandaslarimizin ihtiyaçlarini karsilamak için Valiligimiz ve ilgili illerin Valilikleri koordinasyonunda sahada ekiplerimiz gece gündüz demeden özveri ile görev yapti hala da yapiyor. Yürütülen çalismalar kurumsal hafizamizda canli olarak kalmali. Pandemi döneminde oldugu gibi Üniversite olarak acil durumlara iliskin eylem planimizi sahada yürüttügümüz faaliyetlerimiz istikametinde güncellemek için bir rapor haline getirdik. Bu afet özelinde edindigimiz tecrübeleri gelecek nesillere aktarmamiz gerekiyor. Bu vesileyle depremin ilk gününden itibaren gece gündüz özveri ile çalisan tüm personelimize tesekkür ediyor, milletimize tekrar bas sagligi diliyorum.”
Yardim masasi bagislari deprem bölgesine ulastirmaya devam ediyor
Yardim masasinin bagis toplama çalismalari Anadolu Üniversitesi personeli ve ögrencilerinin özverili çalismalariyla devam ediyor. Anadolu Üniversitesi Ögrenci Merkezi fuaye alaninda olusturulan yardim masasi araciligiyla hafta içi her gün saat 08.30- 20.00 saatleri arasinda toplanan öncelikli ihtiyaç olan yardim malzemeleri Eskisehir Valiligi koordinasyonunda deprem bölgesine gönderilmeye devam edecek.
