Yeni Parklar Kusadasi'na Nefes Oluyor
Kusadasi Belediyesi, kente yeni yesil alan ve parklar kazandirmak için çalismalarini araliksiz sürdürüyor. Park ve Bahçeler Müdürlügü ekipleri tarafindan Degirmendere Mahallesi’nde bulunan Prof. Dr. Türkan Saylan Parki’nin yapimi tamamlanirken Kadinlar Denizi Mahallesi’nde yer alan Altin Güvercin Parki ile Güzelçamli Mahallesi’ndeki Nazar Boncugu Parki’nin yapim çalismalari devam ediyor.

‘Daha yesil bir çevre’ hedefiyle kente 2022 yilinda 18 milyon 415 bin TL’lik yatirimla 85 bin 475 metrekare yesil alan kazandiran Kusadasi Belediyesi, park yapim çalismalarina yeni yilda da devam ediyor. Park ve Bahçeler Müdürlügü ekipleri, farkli mahallelerde sürdürdügü es zamanli çalismalarla Kusadasi’ndaki park ve yesil alanlarin sayisini her geçen gün artiriyor. Yeni parklarla Kusadasi, daha modern ve estetik bir görünüme kavusurken çocuklar da aileleriyle birlikte saglikli bir ortamda kaliteli vakit geçirme firsati buluyor.
Kusadasi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü ekipleri son olarak Degirmendere Mahallesi’nde bulunan Prof. Dr. Türkan Saylan Parki’nin yapimini tamamladi. Yetiskin ve çocuklara yönelik olarak tasarlanan parkin bitirilmesiyle Kusadasi yaklasik 4 bin 200 metrekare daha yeni yesil alan kazandi. Içerisinde basketbol sahasi, spor aletleri ve yürüyüs yollari da bulunan park, Kusadalilara açik havada eglenceli vakit geçirme ve spor yapma olanagi sunuyor.
Kadinlar Denizi Mahallesi’nde bulunan Altin Güvercin Müzik Parki ile Güzelçamli Mahallesi’ndeki Nazar Boncugu Parki’nda da çalismalar bütün hiziyla devam ediyor. Alti ülkeden 11 heykeltirasin katilimiyla bu yil üçüncüsü düzenlenen Uluslararasi Neopolis Heykel Sempozyumu’nun ardindan ortaya çikan müzik temali heykellerin sergilenecegi Altin Güvercin Müzik Parki’nda ekipler tarafindan yürüyüs yollari yapiliyor. Zeytin agaçlari da dikilen parktaki çalismalar kisa süre sonra tamamlanacak. Nazar Boncugu Parki’nda ise zeminde hafriyat ve tesviye islemleri gerçeklestiriliyor. 500 metrekaresi yesil alan olarak tasarlanan park, 110 metrekare de çocuk oyun alanina sahip olacak.
