Isparta'da Depremzede Ögrenciler Için Ilk Ders Zili Çaldi

Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan Isparta’ya gelen bin 200 depremzede ögrenci ders basi yapti.

Isparta'da Depremzede Ögrenciler Için Ilk Ders Zili Çaldi
Kahramanmaras merkezli, 11 ilde yasanan depremlerden etkilenen ve Isparta’ya gelen yaklasik bin 200 ögrenci için ders zili çaldi. Ögrenciler, Isparta Yasar Ulucan Imam Hatip Ortaokulu ve diger okullarda egitim almaya basladi.

Isparta Il Milli Egitim Müdürü Erhan Baydur, "Bin 200 ögrencimizi mahallelerindeki en yakin okullarla iliskilendirerek, KYK’da kalan ögrencilerimizi ise alti tane farkli okulla iliskilendirerek egitim ögretim süreçlerini bugün baslatmis olduk. Tabii ayni zamanda ögrencilerimizin kitap, defter, kirtasiye ve kiyafet ihtiyaçlari söz konusuydu, bunlari da hayirseverlerimizin destegiyle okullarimiza ulastirdik" dedi.

On ilden 55 ögretmenin Isparta’ya gelerek ikamet ettigini belirten Baydur, "Ögretmenlerle ilgili ilerleyen zamanlarda Bakanlik onayini alarak görevlerine baslatmayi düsünüyoruz" diye konustu.



"Son sinif ve mezun ögrenciler için üniversite hazirlik kursu açilacak"

KYK yurdunda kalan son sinif ve mezun ögrenciler için kurs açilacagini belirten Baydur, "Bu ögrencilerimize yönelik halk egitim merkezlerimiz tarafindan bir kurs planlamasi yaptik. KYK’da kalanlarin kendi yerlerinde, diger ögrencilerimiz ise halk egitim merkezlerimizde üniversite hazirlik kurslari fiilen insallah bu hafta baslayacak. Sehrimizde bes ayri noktada irtibat bürolari olusturduk. Egitim ögretim süreci ile ilgili ihtiyaci olan herkesin ulasabilecegi bir sekilde irtibat bürolarimiz su anda çalisiyor" seklinde konustu.

Kaynak: İHA