Deprem Bölgesinden Dönen HAPAK Ekibine Artvin'de Duygusal Karsilama

Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan arama kurtarma çalismalarina katilan Hopa Arama Kurtarma Dernegi (HOPAK), Artvin’e döndü. Ekipler, Hopa’da gözyaslari ve alkislarla karsilandi.

Deprem Bölgesinden Dönen HAPAK Ekibine Artvin'de Duygusal Karsilama
Merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ve Elbistan ilçeleri meydana gelen, 10 ili etkileyen depremlerin ardindan arama kurtarma faaliyetlerine katilan HOPAK ekibi Artvin’e döndü. Hopa Ticaret ve Sanayi Odasi tarafindan 2016 yilinda gönüllülük esasina dayanarak kurulan HOPAK, kentte önemli arama kurtarma faaliyetlerinde bulunuyor.

Deprem bölgelerinde arama kurtarma çalismalarinin tamamlanmasinin ardindan Artvin’e dönen HOPAK ekibi, Hapa Belediye Baskanligi önünde karsilama töreni düzenlendi.

Duygusal anlarin yasandigi törende HAPAK ekip operasyon sefi Emin Üçüncü duygularini alanda bulunanlarla paylasti.

“Ulastigimiz insanlarin çogunu merdiven boslugunda bulduk”

"Çok aci manzaralarla karsilastik" diyen Üçüncü, "Duygularimizi bir kenara biraktip insanlara yardim etmeye çalistik. Ulastigimiz insanlarin yüzde 90’inin merdiven boslugunda bulduk. Bunun sebebi deprem aninda herkes oradan kosarak bir an önce terk etmeye çalismis. Bu da deprem bilinci olarak çok zayif oldugumuz gösteriyor. Oysaki evin diger bölümlerinden o kadar müsait yasam alanlari vardi ki. Görevimizi layikiyla tamamladigimizi düsünüyorum. Keske bir cana daha dokuna bilseydik” dedi.



“Ülkemizin içinde oldugu bu zor günleri bu birlik ve beraberligimizle asacagiz”

Hopa Belediye Baskani Taner Ekmekçi ise "Türkiye, cografi yapisi ve iklim özelliklerinden dolayi, dogal afetlere maruz kalan ülkedir. Üzüntümüzü anlatacak cümleler kurarken hep eksik kaldigini hissediyorum. Çünkü sadece 10 ilimizi degil 81 ilimizin tamamini derinden etkilemistir" dedi.

HOPAK ekibine tesekkür eden Baskan Ekmekçi, "Sizin gibi basarili bir ekibin olusumunda katkisi olan herkese ayrica tesekkür ederim. Ülkemizin içinde oldugu bu zor günleri bu birlik ve beraberligimizle asacagiz” ifadelerine yer verdi.

Gözyaslari ve hüznün hakim oldugu karsilamada HOPAK ekibine sahada gösterdikleri üstün basarilarindan dolayi plaket verildi.

Kaynak: İHA