Bu Ilçede Ahirindan Koyununu Alan Depremzedelere Bagisladi

12 bin nüfusa sahip 54 köyü bulunan Kastamonu’nun Devrekani ilçesinde vatandalar, depremzedeler için baslatilan yardim kampanyasina ahirlarinda bulunan koyunlardan bagislayarak destek verdi. Belediyesi ekiplerince muayeneleri yapilan koyunlar ve sigirlar, ardindan Devrekani Et Kombinesinde kesildi. Daha sonra ilçede bulunan kasaplar tarafindan, kusbasi haline getirilerek deprem bölgesine ulastirildi.

Bu Ilçede Ahirindan Koyununu Alan Depremzedelere Bagisladi
Merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ve Elbistan ilçeleri olan, 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklügündeki depremler sonrasinda yikilan binalarda enkazin altinda arama kurtarma çalismalari devam ediyor. “Asrin felaketi” olarak nitelenen depremlerin ardindan soguk havanin etkili oldugu deprem bölgesindeki afetzedeler için Kastamonu’da yardim kampanyasi devam ediyor.

Bu çerçevede Türkiye’nin önemli hayvancilik merkezlerinden Kastamonu’nun Devrekani ilçesinde de deprem bölgesine büyük destek saglandi. 12 bin nüfusa sahip 54 köyü bulunan Devrekani ilçesinde vatandaslar, Devrekani Belediye Baskani Engin Altikulaç’in öncülügünde baslatilan yardim kampanyasina büyük destek verdi. Neredeyse her evden köylüler, ahirinda bulunan koyunlardan ikiser tane deprem bölgesine ulastirilmak üzere Devrekani Belediye Baskanligina getirdi. Devrekani Belediyesi ekiplerince muayeneleri yapilan koyunlar ve sigirlar, ardindan Devrekani Et Kombinesinde kesildi. Daha sonra ilçede bulunan kasaplar tarafindan kesilen koyunlar ve sigirlar, kusbasi haline getirilerek paketler halinde hazirlandi. Hazirlanan paketler, Devrekani Belediyesi görevlilerince deprem bölgesinde bulunan Türk Kizilayi ekiplerine teslim edildi. Halen devam eden yardim kampanyasinda köylüler, hayvanlarini bagisladiklari ögrenildi.

“Köylülerimiz, su ana kadar 102 koyun ve 2 sigir bagisladi”

Su ana kadar Devrekani ilçesinde yasayan köylülerin 102 koyun ve 2 sigiri depremzedeler için bagisladiklarini söyleyen Devrekani Belediyesi Veteriner Hekim Ahmet Köprülüoglu, “Tüm depremzede kardeslerimize geçmis olsun, Türkiye’mizin basi sag olsun. Biz, Devrekani Belediye Baskanligi ve Devrekani Kaymakamligi olarak depremzede kardeslerimize nasil bir faydamiz olabilir diye düsündük. Bizlerde deprem bölgesindeki yiyecek ihtiyacini karsilayabilmek için Devrekani’de bir kampanya baslattik. Tüm köylü kardeslerimiz, tüm hayirsever kardeslerimiz bizlere bu konuda çok büyük destekleri oldu. Bizler Pazar günü Kahramanmaras bölgesine 47 adet koyun, 1 adet sigir olmak üzere bunlari kusbasi haline getirerek Türk Kizilayina teslim ettik. Bu etler, kazanlarda kaynatilarak oradaki ihtiyaç sahibi basta olmak üzere depremzedelere dagitildi. Bununla yetinmedik ve kampanyamiz devam etti. Ikinci parti olarak su anda 55 adet koyunumuz bulunuyor. Yine 1 adet sigirimiz var. Allah nasip ederse ikinci parti olarak yarin bunlari tekrar deprem bölgesine gönderecegiz. Depremden etkilenen kardeslerimize çok çok büyük geçmis olsun diliyorum. Ülkemizin basi sag olsun. Allah ülkemize böyle acilari bir daha yasatmasin” dedi.



“Köylü kardeslerimiz ahirindan tuttugu koyunu bize getirdi”

Köylülerin ahirindan tuttugu koyunlari Devrekani Belediyesine getirdigini belirten Köprülüoglu, “Kampanyamiza özellikle köylerimizden büyük destek olundu. Köylü kardeslerimiz katki verdi. Hayirseverlerimiz var, sag olsunlar hepsi kampanyamiza destek oldular. Bagis yapan köylü kardeslerimiz bulunuyor. Köylü kardeslerimiz ahirindan tuttugu koyunu bize getirdi. Zengin olsun fakir olsun kendi çaplarinda aralarinda para toplayanlar var. Bu koyunlarimizi bizlere getirdiler. Bizlerde hijyenik sartlarda kesimlerini yaparak, deprem bölgesine ulastirmaya çalisiyoruz” diye konustu.

Ayrica Devrekani Belediye Baskanligi öncülügünde baslatilan yardim kampanyasinda ilçeden soba, yakacak odun, kislik kiyafet, polar, esofman, patates, çesitli gida ürünleri gibi yardimlarda toplanarak, deprem bölgesine ulastirildi.

Koyununu depremzedelere bagislayan Ata Aygün, “Tüm depremzedelere ve geri de kalanlara Allah saglik sihhat versin. Basimiz sag olsun” dedi.

Kaynak: İHA