17 Kisiye Mezar Olan Hayat Sitesi'nin Kapicisi O Anlari Anlatti Açiklamasi 'Her Yeri Toz Bulutu Kapladi'

Malatya’da Kahramanmaras merkezli iki büyük deprem sonrasi çöken Hayat Sitesi’nin kapicisi o anlari anlatti. Sitede 18 yildir görev yaptigini belirten Ali dalkiliç, ilk depremle birlikte çökmenin yasandigi sitede ortaligi toz bulutunun kapladigini söyledi.

17 Kisiye Mezar Olan Hayat Sitesi'nin Kapicisi O Anlari Anlatti Açiklamasi 'Her Yeri Toz Bulutu Kapladi'
Kahramanmaras’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen 7.7 ila 7.6 büyüklüklerindeki depremler sonrasi çöken ve ilk belirmelere göre 17 kisinin hayatini kaybettigi Özalper Mahallesi’nde bulunan Hayat Sitesi’nde enkaz kaldirma çalismalarina baslandi.

Esi ile birlikte çalismalari takip eden ve sitede uzun yillardir kapici olarak görev yapan Ali Dalkiliç, Hayat Sitesi’ndeki yikimin ilk depremle birlikte yasandigini belirterek, binalarin çökmesiyle birlikte her tarafi toz bulutunun sardigini söyledi.



“Sitedeki ilk çökme gece yasanan depremle oldu”

Hayat Sitesi’nde 18 yildir görevli olarak çalistigini belirten Ali Dalkiliç, “6 Subat gece 04.17’de sarsinti meydana geldi. Kapiya çiktigimizda ilk blok çöktü. Ögle saatlerinde meydana gelen depremde ise diger üç blok çöktü. Deprem sonrasi her tarafi toz bulutu sardi bagrismalar yasandi. Ikinci depremde çok sayida kisi disarida idi sitenin tamami ilk depremde çökmüs olsaydi ölü sayisi fazla olurdu. 64 dairenin bulundugu sitede 17 kisi hayatini kaybetti “diye konustu.

Kaynak: İHA