YKS'ye Meslek Seçimine Göre Hazirlanin

Sömestre tatilinin sonuna yaklasirken, Egitim Koçu Hatice Nilgün Akçay, üniversite aday ögrencilerine önemli tavsiyeler verdi. Akçay, “Mesleki hedefiniz istikametinde hangi sinava gireceginizi netlestirin” diyerek, “Sadece önlisans düsünen ya da Yabanci Dil Testinden (YDS) tercih yapacak aday ögrenciler, Alan Yeterlilik Testine (AYT) hazirlanarak vakit harcamayin” ifadelerini kullandi.

YKS'ye Meslek Seçimine Göre Hazirlanin
Egitim Koçu Hatice Nilgün Akçay, üniversite aday ögrencilerine önemli tavsiyelerde bulundu. Akçay, ögrencilere, “Mesleki hedefiniz istikametinde hangi sinava gireceginizi netlestirin” diyerek, hangi sinavlara hazirlanip, hazirlanilmamasi gerektigi ile ilgili bilgi verdi. Akçay, “Sadece önlisans düsünen ya da Yabanci Dil Testi’nden (YDS) tercih yapacak aday ögrenciler, Alan Yeterlilik Testine (AYT) hazirlanarak vakit harcamayin” seklinde konustu.



“Eksik alanlari belirlemek faydali olacaktir”

Çalismanin disinda zaman yönetiminin de hedefler istikametinde önemli oldugunu belirten Akçay, “Yaklasik dört buçuk aylik süreçte tüm ders ve konulari çalismaktan ziyade eksik alanlari belirlemek faydali olacaktir. Önlisans (Iki yillik) düsünen aday ögrencilerimiz Temel Yeterlilik Testi (TYT) sinavi uygulamasi ve sinav sonucuna göre hangi konularda eksiklerinin oldugunu belirlemesi, bu istikamette çalisma plani yapmasi uygun olacaktir. Lisans (4 yillik üniversite) düsünen aday ögrencilerimiz ise Temel Yeterlilik Testine (TYT) ve Alan Yeterlilik Testine (AYT) girerek, eksik olduklari konularda planlamalarini yapabilir. Yabanci Dil Testine (YDT) girecek aday ögrencilerimiz de mutlaka Yabanci Dil Testi uygulamalilar” dedi.



“Hedef belirlemek, vazgeçmemek, tekrar etmek”

Üniversite düsünen aday ögrencilerin zaman yönetimi açisindan Temel Yeterlilik Testinden (TYT) bir eksiginin kalmamis olmasi gerektigini söyleyen Izmir Kavram Meslek Yüksekokulu Egitim Koçu Hatice Nilgün Akçay, çalisma alaninin da önemli oldugu belirterek su ifadeleri kullandi:

“Çalisma odanizin düzenli, çok esya olmamasi ve çalisma masanizin yataginizla karsi karsiya olmamasi, (mümkünse çalisirken arkaniz yataga dönük olsun) rahat çalismaniz açisindan önem arz ediyor. Her bireyin çalisma plani kisiye özel olmali. Bunun için ortaögretimde egitim gören aday ögrencilerimiz için okullarindaki rehber ögretmenlerinden destek alabilirler. Mezun olan aday ögrencilerimiz ise gittikleri kurs merkezlerindeki rehber ögretmenlerinden destek alabilirler. Ders programi ne kadar kisiye özel olsa da genel olan belli basli durumlar her aday için aynidir. Örnegin, hedef belirlemek, vazgeçmemek, tekrar etmek ve en önemlisi kitap okumak. Özelikle Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin (YKS) 1’inci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) sinavinin temel amaci bilgi birikimlerini ölçerken, okudugunu anlamak ve yorumlamak diyebilirim.”
Kaynak: İHA