Müteahhit Firma Borcunu Ödemedi, Okulun Elektrigi Kesildi

Küçükçekmece’de 3 yil önce faaliyete giren ve insaat halindeyken ilgili müteahhit firma tarafindan borcu ödenmeyen okulun elektrigi kesildi.

Müteahhit Firma Borcunu Ödemedi, Okulun Elektrigi Kesildi


Olay, Küçükçekmece Besyol Mahallesindeki Dr. Oktay Duran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yasandi. Daha önce Dr. Oktay Duran Matbaa Lisesi olarak faaliyet gösteren okul, 3 yil önce Mesleki ve Teknik Lise’ye dönüstürüldü. Dönüstürüldügü sirada elektrik kurumu ilgili müteahhit firmaya borcunu ödemedigi için ceza kesti. Müteahhit insaat firmasi ise, borcunu ödemeden, projeyi teslim edip gerekli bilgilendirmeyi de okul yönetimine yapmadi. Üç yil sonra BEDAS biriken yaklasik 150 bin TL’lik borç nedeniyle ariza bahanesiyle elektrigi kesti. BEDAS, arizanin ne zaman giderilecegini soran yetkililere 3 gün sonra borcundan dolayi kesildigini söyledi.

1 haftadir elektrigi olmayan okulda herhangi bir islem yapilmiyor. Pazartesi günü okullarin baslayacak olmasi ve elektrigin olmamasi nedeniyle okul yetkilileri endiselendirdi.

Okula staj evraklarini teslim edip, sisteme kaydetmek isteyen Seynur Çaliskan isimli ögrenci ise, “Elektrik yok, islemlerimi halletmeye geldim, baktim elektrikler yoktu, sok oldum. Islemlerimi halledemedigim için sisteme isleyemedi. Ben de geri dönmek zorunda kaldim. Geçen Çarsamba gününden beri elektrik yokmus” dedi.

Kaynak: İHA