Gediz'de Muhtarlara 'Aile Okulu Egitimi'

Kütahya’nin Gediz Ilçesinde, Milli Egitim Bakanliginin baslattigi ailelerin egitimlerle desteklenmesi amaciyla hayata geçirilen “Aile Okulu Projesi” ile köy ve mahalle muhtarlarina egitim verildi.

Gediz'de Muhtarlara 'Aile Okulu Egitimi'
Muhtarlara “Aile Okulu Projesi” çerçevesinde ahlaki gelisim, stres yönetimi, saglikli beslenme gibi konularla birlikte, trafik ögreniyorum ve çevre ve iklim degisikligi hakkinda 10 saatlik egitim verildi.

Gediz Mehmetçik Ortaokulu Konferans salonunda gerçeklesen “Aile Okulu” egitimlerine köy ve mahalle muhtarlari ile birlikte Halk Egitim Merkezi Müdürü Abdullah Kaya katildi.

Gediz Halk Egitimi Merkezi Müdürlügü personeli sinif ögretmeni Derya Tülü ve Fen Bilimleri Ögretmeni Bilal Gökalp tarafindan verilen egitimde sosyal ve duygusal beceri gelisimi, aile içi iletisim becerileri, akran iliskileri, güvenli teknoloji kullanimi, çatisma ve stres yönetimi, ahlaki gelisim, saglikli beslenme ve fiziksel aktivite, çevre ve iklim degisikligi farkindaligi, trafik ögreniyorum ve ilk yardim konulari muhtarlara anlatildi.

"Aile Okulu" projesi ile Gediz’de çok sayida veliye ulasildigini ifade eden Gediz Halk Egitim Merkezi Müdürü Abdullah Kaya, “ Projemiz her geçen gün genisleyerek devam ediyor. Ülke genelinde devam eden bu projeye muhtarlarimizda katildi.

Projemizin bu bölümünde okullarimizin önemli bir ortagi olan köy ve mahalle muhtarlarimizin da bu egitimden faydalanmasi için planlama yapildi. Okullarimizin daha saglikli bir egitim ortamina kavusturulmasi adina hepimizin oldugu gibi muhtarlarimizin da önemli bir sorumlulugu bulunuyor. Yapilacak isbirligi ile egitim daha ileriye tasinabilir. Aile okulu ile birlikte önce ögretmenlerimiz sonra velilerimiz ve son olarak muhtarlarimizla iyi bir egitim programi gerçeklestirdik. Projenin daha ileri bir seviyeye tasimak için çalisiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA