Dünya Sulak Alanlari Günü'nde Filyos'ta Bulustular

2 Subat Dünya Sulak Alanlar Günü, Zonguldak’ ta, ‘Simdi Sulak Alanlarimizi Iyilestirme Zamani’ slogani ile Filyos Kus Cenneti’nde gerçeklestirilen etkinlikle kutlandi.

Dünya Sulak Alanlari Günü'nde Filyos'ta Bulustular
Gerçeklestirilen etkinlikte ögrencilere; bitki ve hayvan çesitliligi için önemli olan ormanlar kadar sulak alanlarin da önemine vurgu yapildi. Sulak alanlarin binlerce tür canliya ev sahipligi yaptigi vurgulandi. Ögrencilere, yerlesik ve göçmen kuslar için büyük önem tasiyan Filyos Kus Cennetinin, bölgede yasayan insanlara da turizm, balikçilik, tarim, hayvancilik ve saz üretim faaliyetleri ile geçim kaynagi oldugu ifade edildi. Ayrica arazi çalismasinda ögrencilerle, flora ve fauna tespiti yapildi. Tarim ve Orman Bakanligi çalismalari istikametinde, DKMP Zonguldak Sube Müdürlügünce gerçeklestirilen sulak alan faaliyetleri “Simdi Sulak Alanlarimizi Iyilestirme Zamani” anlayisi ile hizla devam ediyor. Gerçeklestirilen bilimsel çalismalarla, sulak alanlarin sürdürülebilir bir anlayisla korunarak gelecek nesillere aktarmasi hedefleniyor.

Etkinlige, Doga Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlügü Zonguldak Il Sube Müdürlügü personeli, Bülent Ecevit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi ögretim görevlileri Dr. Ögr. Üyesi Faruk Çolak ve Ars. Gör. Dr. Ayse Dilek Unan, Çaycuma TSO Fen Lisesi ögretmenlerinden Fatih Eroglu ve ögrencileri katildi.

Kaynak: İHA