Kastamonulu Kadinlar, Depremzedeler Için Kislik Kiyafet Dikiyor

Kastamonu’da kadin kooperatifleri, dernekler ve dikimevlerinin aralarinda bulundugu gönüllü kadinlar, "asrin felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenenler için polar kumastan esofman, atki, bere gibi kislik kiyafetler dikiyor.

Kastamonulu Kadinlar, Depremzedeler Için Kislik Kiyafet Dikiyor
Merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ve Elbistan ilçeleri olan, 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklügündeki depremler sonrasinda yikilan binalarda enkazin altinda arama kurtarma çalismalari devam ediyor.

“Asrin felaketi” olarak nitelenen depremlerin ardindan soguk havanin etkili oldugu deprem bölgesindeki afetzedeler için Kastamonulu kadinlar, Olgunlasma Enstitüsünde bir araya gelerek kislik kiyafetler dikiyor.

Kastamonu Il Milli Egitim Müdürlügü bünyesinde faaliyet gösteren Olgunlasma Enstitüsü Müdürlügü öncülügünde bir araya gelen Kastamonu Sarikonak Kadin Kooperatifi, Kastamonu Sanat Isleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadin Kooperatifi, Ihsangazi Üreten ve Isleyen Eller Siyez Üretim ve Isletme Kooperatifi, Yardimseverler Dernegi, Kadidagi Halk Egitim Merkezi usta ögreticileri ile Kastamonu’da faaliyet gösteren bazi dikim evi ve dokuma evi sahipleri ile gönüllü ev kadinlari, temin ettikleri kumaslari kislik kiyafet haline getiriyor. Kastamonulu kadinlar, elde ettikleri kumaslar sayesinde esofman, atki, bere, polar gibi kislik kiyafet dikerek soguk kis gününde deprem bölgesinde magdur olan afetzedelere ulastiriyor.

Ayrica Olgunlasma Enstitüsü bünyesinde kislik kiyafet dikiminin yani sira ek olarak uyku tulumu üretimine de baslanacak.

“Olgunlasma Enstitüsü olarak gönüllü kadinlarimiza her türlü imkani saglamaya gayret ediyoruz”

Olgunlasma Enstitüsü Müdürü Ayten Canaslan, “Öncelikle depremde hayatlarini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, yakinlarina da sabirlar diliyorum. Valimiz Sayin Avni Çakir’in degerli esleri Bahar Çakir hanimefendinin koordinatörlügünde kadin kooperatiflerimiz, derneklerimiz ve gönüllü kadinlarimizin destekleriyle Kastamonu Olgunlasma Enstitüsü çatisi altinda çesitli ürünler üretmek üzere bir araya geldik. Enstitümüzde bir araya gelin gönüllü kadinlarimiz depremzedeler için esofman takimi, polar, bere, atki gibi ürünleri üretiyorlar. Olgunlasma Enstitüsü olarak biz de elimizden gelen destegi gönüllü kadinlarimiza, depremzedelere burada vermeye gayret ediyoruz. Bu vesile ile depremde hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, yakinlarina da bassagligi diliyorum” dedi.



“Elimize geçen her kumasi depremzedeler için kiyafet haline getiriyoruz”

Kastamonu Sanat Isleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadin Kooperatifi Baskan Yardimcisi Mine Telli ise, “Burada Olgunlasma Enstitüsünde depremzedeler için kiyafetler üretiyoruz. Bu vesile ile Kastamonu’dan tüm depremzedelere geçmis olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bizler, burada Serife Baci’nin torunlari olarak yeniden bir seferberlik olusturmus durumdayiz. Bugün çalismalarimiza dönüsümlü olarak 60 tane yardimci gönüllü kadinlarimiz katilmaktadirlar. Degisik günlerde yaptigimiz degisik kiyafetleri tamamlanma çabasindayiz. Elimize geçen her kumasi bizlere misafir olarak gelen depremzedeler için ürün haline getirmeye çalisiyoruz. Geçmiste cepheye tasinan mermileri su anda bizler igne iplikle insanlarin üzerlerinde olmasini arzu ederek sevgi ile birlikte bu kiyafetleri tamamlamaya çalisiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA