Yunanistan Disisleri Bakani Dendias Açiklamasi 'Yunanistan'in Türk Halkina Yaptigi Yardimi, Siyasi Konulara Baglayamayiz'

Yunanistan Disisleri Bakani Nikos Dendias, "Yunanistan’in Türk halkina yaptigi yardimi herhangi bir jeopolitik gelismeye, siyasi konulara baglayamayiz" dedi.

Yunanistan Disisleri Bakani Dendias Açiklamasi 'Yunanistan'in Türk Halkina Yaptigi Yardimi, Siyasi Konulara Baglayamayiz'


Yunanistan Disisleri Bakani Nikos Dendias, Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan iki ülke arasindaki iliskiye yönelik önemli açiklamalarda bulundu. Yunanistan’in Türkiye’ye gelmesinin ve Türk kamuoyunda olusan olumlu atmosferin, iki halkin yakinligini gösterdigini belirten Dendias, "Türkiye, benzeri görülmemis bir felaketle karsi karsiya. Bu üzücü felaketin sonuçlarini suan bilmek ve hissetmek henüz mümkün degil. Türkiye’deki varligim, Yunanistan’in Türk halkina olan bölünmez destegini ve dayanismasini ifade etmeye yönelik apaçik bir göstergeydi. Gördügümüz görüntüler sok edici, hissettigimiz üzüntü tarif edilemez. Depremzedeleri harabelerden kurtarmak için mümkün olan her türlü çabayi gösteren Yunan yardim misyonu üyelerinin verdigi mücadele takdire degerdir. Bu kasvetli ortamda Türk mevkidasim Mevlüt Çavusoglu bizleri özel bir samimiyetle karsiladi ve Yunan Hükümetine, Yunanistan Basbakanina, Yunan halkina sükranlarini ifade etti.

Ayrica Yunan ekiplerin çalismalarindan sikça övgüyle söz etti. Türk vatandaslarinin sicak ve içten istekleri ayni sicaklik ve özveri ile ekiplerimiz tarafindan yerine getirildi.

Yunan devleti ve toplumunun komsumuza yardim etme konusundaki istekliligi ve buna bagli olarak Türk toplumunun bu yardimi kabul etmedeki minnettarligi, unutmamamiz gereken temel parametrelerdir. Yunanistan’in Türk halkina yaptigi yardimi herhangi bir jeopolitik gelismeye, siyasi konulara baglayamayiz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA