Ögrenciler Atik Varillerden Soba Üretip Deprem Bölgelerine Gönderdi

Aksaray’da teknik lise ögrencileri, depremzedelerin isinma ihtiyacini karsilamak için tatillerini iptal edip bos atik varillerden 27 adet soba üreterek deprem bölgesine gönderdi.

Ögrenciler Atik Varillerden Soba Üretip Deprem Bölgelerine Gönderdi
Aksaray’da Teknokent Koleji teknik lise ögrencileri ve ögretmenler “Asrin felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaras merkezli meydana gelen 2 ayri depremlerden etkilenen vatandaslar için odun sobasi üretmeye basladi.

Depremin ardindan kollari sivayan ögretmen ve ögrenciler okulun atölyesinde ise basladi.

Atik varilleri kesip sobaya dönüstüren ögrenciler ögretmenleriyle birlikte 27 adet soba yapti. Varilleri birbirine kaynatarak sobaya dönüstüren ögrencilerin üretimi halen devam ederken, depremzede vatandaslarin isinma problemine bir nebzede olsa çözüm olacak.

Yapilan çalismayi anlatan Okul Müdürü Hüseyin Bilen, “Ögretmenlerimiz ve ögrencilerimizin çabasi ile deprem bölgesine gönderilmek üzere 27 adet varilden bozma soba yaptik. Depremzede kardeslerimize göndermek için yine ayni sekilde soba borulari temin ettik. Tabi bunun disinda hala içerde üretimlerimiz devam ediyor. Yine iletisim halindeyiz bölgemizle zaten. Bir sonraki seferimizi de Elbistan’a göndermeyi planliyoruz” dedi.

Sobaya yapan ögrencilerden biri olan Enes Dogan, “Bu varillerden soba yapmamizin amaci ilk basta depremin oldugu gün oradaki insanlarin hallerini haberlerde ve televizyonlarda gördükten sonra aklimiza geldi. Hocalarimizla konustuktan sonra aramizda birlesip okulda sobalari yapip deprem bölgesine ulastirmayi planladik. Bu sekilde de insallah oraya ulasir” diye konustu.

Ögrenci Ibrahim Enes Bolakar ise, “Bu haberi ilk duydugumuz zaman nasil yapacagimizi ne yapacagimizi düsündükten sonra aklimiza soba geldi. Onlarin isi kaynagini üretmemiz için öncelikle soba yaptik varilden ve insallah deprem bölgelerine iletilmesini umut ediyoruz” seklinde konustu.

Yapilan soba ve bacalar araca yüklenerek deprem bölgesine gönderildi.
Kaynak: İHA