Mus Valiliginden Depremzede Besicilere 250 Ton Yem Destegi

Mus Valiligi, Kahramanmaras’ta meydana gelen depremler nedeniyle Nurhak ilçesinde hayvanlarini beslemekte güçlük yasayan depremzede besicilere 250 ton yem ve arpa dagitti.

Mus Valiliginden Depremzede Besicilere 250 Ton Yem Destegi
Tarim ve Orman Bakanligi ile hayirsever vatandaslarin destegi ile gönderilen yem ve arpa posalari, görevlendirilen Nurhak Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri tarafindan besicilere dagitiliyor. 30 bin küçükbas hayvan, 1600 büyükbas hayvan varligi bulunan ilçede, yaklasik 700 çiftçiye yem destegi saglandi. Ilçede görevli Mus Emniyet Müdürlügü polis ekipleri de, araci bulunmayan besicilere yardimci olarak yemleri araçlarla kapilara kadar tasiyor. Vali Doç. Dr. Ilker Gündüzöz’ün talimati ile ilçede yem dagitimina devam ediliyor. Araci olmadigi için polisler tarafindan yemi tasinan besicilerden Cemal Maden, “Deprem nedeniyle ahirim zarar gördü, hayvanlarim disarida kaldi, evim yikildi. Su anda çadirda kaliyorum. Sag olsunlar Mus Valiligimiz, kaymakamliklarimiz, askerimiz, polisimiz geldiler bize yardimci oldular. Yemimiz aracimiz olmadigi için disarida kalmisti, polis arkadaslarimiz yemleri alip çadirimiza kadar getirip teslim ettiler” dedi.

Besici Durmus Mehmet Dogan ise “Nurhak Karaçar Mahallesinde oturuyorum. Hayvancilikla ugrasiyorum. Deprem nedeniyle ahirimin bir bölümü yikildi. Yem sikintisi yasadigimiz için Mus Valiligimiz gereken yardimi yaparak bizlere yem verdi. 200 hayvanim var. Yemlerimi teslim aldim. Allah devletimize zeval vermesin” diye konustu.

Kaynak: İHA