Kayseri Sehir Hastanesi Depremzedelere Sifa Oldu

Kayseri Sehir Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Serhat Koyuncu, Kahramanmaras merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki depremlerin ardindan hastaneye 2 bin 83 depremzedenin geldigini, 107’si yogun bakimda olmak üzere 552 yaralinin tedavisinin devam ettigini söyledi.

Kayseri Sehir Hastanesi Depremzedelere Sifa Oldu
6 Ocak’ta 10 ili etkileyen merkez üssü Kahramanmaras olan 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki depremlerin ardindan Kayseri Sehir Hastanesi depremzedelere kapilarini açti. Kayseri Sehir Hastanesi Basehkimi Doç. Dr. Serhat Koyuncu, depremlerin ardindan özellikle Kahramanmaras, Hatay ve Adiyaman’da yaralanan vatandaslarin hava ve karayolu ile hastaneye sevk edildigini ve tedavilerine baslanildigini söyledi.



Koyuncu, “6 Subat günü meydana gelen 10 ilimizi etkileyen depremden dolayi hastanemize basta Kahramanmaras, Hatay ve Adiyaman olmak üzere 2082 depremzede hastamiz gelmistir. Hastalarimizin büyük çogunlugu 112 araciligiyla kara ve hava yoluyla transfer edilmistir. 445 hastamizin yatarak tedavisi devam etmektedir. Yatarak tedavi gören 89 çocugumuz var. Hastalarimizin 107’si yogun bakimlarimizda takip edilmektedir. Hastanemizde depremzedelerimize yaklasik 800 cerrahi girisimsel islem yapilmistir. Devletimizin bize verdigi imkanlar dahilinde crush yaralanmalari, dolasim bozuklugu olan uygun hastalarimiza kesintisiz hizmet ederek özellikli tedavi

yöntemi olan hiperbarik oksijen tedavisi uygulanmistir. Bu tedavi ile kisinin bundan sonraki tüm yasamini etkileyecek amputasyonlarin önüne geçilmesi hedeflenmistir. Deprem bölgesinden gelen 36 gebe hastanemizde saglikli bir sekilde bebeklerini kucaklarina almislardir. 6 bin 600 saglik personelimiz ile depremin ilk anindan itibaren organize olarak depremzedelerimize uygun hizmeti sunabilmek için çalismalara basladik ve hala elimizden gelen bütün gayreti göstererek çalismalarimiza devam etmekteyiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA