Erbakan Açiklamasi 'Allah Bu Felaketlerden Ders Almayi Bizlere Nasip Etsin'

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Dr. Fatih Erbakan, “Allah bu felaketlerden ders almayi bizlere nasip etsin. Hem manevi olarak hem de maddi olarak. Öncesinde tedbir almak son derece önemlidir” dedi.

Erbakan Açiklamasi 'Allah Bu Felaketlerden Ders Almayi Bizlere Nasip Etsin'


Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Dr. Fatih Erbakan, yardimcilari ve teskilatiyla birlikte deprem bölgelerini ziyaret ederek çalismalari inceledi. Erbakan, Elazig Havalimani’nda basin açiklamasinda bulundu. Millete bas sagligi ve geçmis olsun dileklerinde bulunan Erbakan, “Rahmetli olan vatandaslarimiza Allah’tan gani gani rahmet diliyoruz. Yarali kurtulanlara acil sifalar diliyoruz. Yaralarimizi bir an evvel sarmayi cenabi Allah nasip eylesin. Bizler genel baskan yardimcilarimizla birlikte Yeniden Refah Partisi olarak bölgedeyiz. Hatay’da, Hassa’da, Kirikhan ve Antakya’da ilk gün incelemeler yaptik. Arkasindan Adiyaman, Gölbasi ve Besni’de incelemelerimiz ve ziyaretlerimiz oldu. Bugün Malatya’da ve Dogansehir ilçesine ziyaretlerimiz oldu. Simdi de Elazig’dayiz. Depremzedelere geçmis olsun dileklerini iletmek ve çalismalari sürdüren gönüllülere STK’lara, parti teskilatina ve resmi kurumlara ziyaretlerde bulunup çalismalarla ilgili bilgi almak üzere bu ziyaretlerimizi gerçeklestirdik” diye konustu.



Yeniden Refah Partisi olarak da depremin ilk anindan itibaren sahada gönüllü teskilat mensuplariyla hummali bir faaliyete girdiklerini aktaran Erbakan, “Tüm teskilatimiz seferber oldu. 12 bine yakin gönüllü teskilat mensubumuz, gençlik kollarimiz da dahil olmak üzere arama kurtarma çalismalarina ve yardim faaliyetlerine destek oldu. Bununla birlikte 380 tir yardim malzemesini bölgeye ulastirdik. 212 is makinesi, 62 jeneratör, 436 çadir teskilatlarimiz tarafindan bölgeye ulastirildi. Bununla birlikte Istanbul teskilatimiz, Kahramanmaras merkezde bir çadir kent kuruyor. Bugün kurum çalismalarina basladilar. Ayni zamanda Konya teskilatimiz da Hatay’da bir çadir kentin kurulumuna basliyor. 7 tane as evi depremden etkilenen bölgelere kuruldu. Günde ortalama 2 bin-2 bin 500 insana yemek veriliyor. Günde 3 ögün yemek çikartiliyor. Allah bu felaketlerden ders almayi bizlere nasip etsin. Hem manevi olarak hem de maddi olarak. Bir defa böyle bir olay olduktan sonra o enkazin altindan insanlari çikarmanin ne kadar zor hatta çogu imkansiz oldugunu görmüs olduk. Öncesinde tedbir almak son derece önemlidir. Bugüne kadar yeterli dersleri alamadigimizi maalesef görüyoruz. Insallah bundan sonra gereken dersi çikartip saglam zemin ve saglam binalarla gelismis ülkelerde oldugu gibi ülkemizde de gerekli tedbirleri almak nasip olur. Bu tedbirlerin alinmasinda devlete de çok büyük görev düsüyor. Burada sadece faturayi müteahhitlere kesmekle isin içinden çikilamaz. Müteahhitler bu isin sadece unsurudur. Imara acilan bölgelerin zemin bakimindan depreme uygun olmasi, denetimlerin dogru bir sekilde yapilmasi gerekiyor. Bu konuda devletin, yetkililerin, belediyelerin titiz bir sekilde davranmasi son derece büyük önem sahip. Bundan sonra bu konuda bir ders çikarip da gerekli tedbirleri almak nasip olur” seklinde konustu.

Kaynak: İHA