Enkaz Altinda Çikarilan Kus Van'da Tedavi Edildi

Hatay’da meydana gelen depremin ardindan enkazdan yarali olarak çikarilan muhabbet kusu, Van’daki tedavisinin ardindan sagligina kavustu.

Enkaz Altinda Çikarilan Kus Van'da Tedavi Edildi
Kahramanmaras merkezli depremlerde insanlarin yani sira, çok sayida evcil ve çiftlik hayvani da etkilendi. Deprem bölgesinde veteriner hekimler basta olmak üzere birçok dernek, ögrenci gruplari gibi olusumlar da hayvanlar için yardim eli uzatti. Bu çerçevede depremde en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’da, bir binanin enkazinda insanlarla beraber muhabbet kusu da yarali olarak çikarildi. Yine yarali olarak kurtarilan sahibinin Elazig’da tedavi altina alinmasi nedeniyle ortada kalan muhabbet kusuna hayvanseverler sahip çikti. Bölgede hayvansever bir ögrenci tarafindan Van’a getirilen yarali kus, vücudunun çesitli yerlerinde yaralanmasi ve üsümesine bagli olarak bitkin düsmüstü.

Bakimlari ise titizlikle yapiliyor

Bunun üzerine yarali kus, Van YYÜ Yaban Hayvanlari Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan’a getirildi.

Merkezde 5 gün boyunca yogun bakimda tedavi altina alinan minik kus, sagligina kavustu. Sagligina kavusan kus, Van’da muhabbet kusu besleyen Esra Allahverdi isimli hayvansevere teslim edildi. Minik kusun buradaki bakimlari ise titizlikle yapiliyor.

“Depremzedeler oradaki pet hayvanlarini da getirdi”

IHA muhabirine konusan Merkez Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, depremde insanlarla birlikte çiftlik ve evcil hayvanlarin da çok etkilendigini belirtti.

Van’da meydana gelen depremlerde de hayvanlarin zarar gördügünü ve bu yüzden baska illere sevk ettiklerini hatirlatan Prof. Dr. Aslan, “Veteriner hekimler olarak afetlerde en çok çalismasi gereken gruplardan biriyiz. Daha önce meydana gelen Van, Elazig ve Malatya depremlerinde kendimizi yetistirdik. Kahramanmaras depreminin çok büyük olmasi nedeniyle yükümüz biraz daha agir oldu. Hatay’dan gelen depremzedeler oradaki pet hayvanlarini da getirdiler. Bu vesileyle merkezimize bir muhabbet kusu getirildi.

Muhabbet kusunu 5 gün yogun bakimda tuttuk, sagligina kavusmasinin ardindan tekrar getirenlere teslim ettik” dedi.

Muhabbet kusunun enkazdan çikarildiktan sonra sogukta kaldigini dile getiren Aslan, bu yüzden kusun çok bitkin düstügünü kaydetti.

Kaynak: İHA