Diyarbakir OSB'den Deprem Bölgesine Ücretsiz Çadir Üretimi

Diyarbakir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) deprem bölgelerine ücretsiz çadir üreterek vatandaslara sicak bir yer saglamaya çalisiyor.

Diyarbakir OSB'den Deprem Bölgesine Ücretsiz Çadir Üretimi
Diyarbakir OSB asrin felaketi olarak adlandirilan Kahramanmaras merkezli depremlerde magdur olan vatandaslara karsi tepkisiz kalmadi. OSB kendi bünyesinde ve kendi imkanlariyla deprem bölgesine çadir üretmek için kollari sivadi. OSB, bu üretimi ücretsiz olarak saglarken, Kahramanmaras basta olmak üzere Adiyaman gibi çevre illere gönderdi. Hazirlanan çadirlar 8 metrekare olarak tasarlanirken içerisinde yaklasik olarak 10 kisi barinabiliyor.

“OSB olarak tamamen ücretsiz yapiyoruz”

Depremde evlerini kaybeden vatandaslara ellerinden geldikçe çadir üreteceklerini belirten Diyarbakir OSB Baskani Mustafa Fidan, ürettikleri çadirlari ücretsiz dagittiklarini kaydetti.

Fidan, “Insanlar Adiyaman, Kahramanmaras’ta soguk bir havada durduklari için biz kendimiz vicdanen rahat edemiyorduk. Kendi arkadaslarimizla ne yapabiliriz diyerek gece toplandigimizda bir çadir modeli çizdik ve model üzerinde harekete basladik. Ardindan Kahramanmaras’a, Adiyaman’a ve Diyarbakir’a belirli noktalara çadir gönderdik. AFAD’in verdigi çadirlar kadar degil ancak sogukta disarida durmaktansa çadirin içinde olmak daha iyidir diye düsündük. Çadirlara devam edecek miyiz bilmiyoruz ancak elimizden geldigi kadar yapmaya çalisacagiz. Devletimiz de bu konuda fazlasiyla iyi çalisarak çadir yetistirdi, her bölgeye çadir kentler kuruyor. Bizlerde ufakta olsa yardim etmek amaciyla bir seyler yaparak yetismeye çalistik. Çadirlarimiz 8 metrekare olarak degisiyor, içerisinde rahatlikla 9 veya 10 kisi barinabiliyor. Hatta gönderdigimiz yerlerden bize fotograflarda geliyor içeresine minder yerlestirip yasiyorlar. Beni ise en çok duygulandiran seyse bir çocugun çadirin içerisine uzanmis yüzünde sicak bir tebessüm olmasiydi. Diyarbakir Organize Sanayi Bölgesi olarak tamamen ücretsiz yapiyoruz. Burada çadirlari kendimiz diktiriyoruz, çelik iskeletini burada yapiyoruz. Montajini da yaptiktan sonra çevre illere gönderiyoruz. Özellikle de Adiyaman ve Kahramanmaras’a çok sayida çadir gönderiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA