Deprem Bölgesinde Dolandiricilik Yapan Sahte Doktor Tutuklandi

Hatay’da kendisini doktor olarak tanitan süpheli, deprem bölgesinde bulunan gönüllü yardimseverleri ilaç parasi adi altinda dolandirdi. Sikayet üzerine gözaltina alinan sahis tutuklanarak cezaevine gönderilirken, süphelinin cep telefonundan depremzedeleri muayene ettigi fotograflar çikti.

Deprem Bölgesinde Dolandiricilik Yapan Sahte Doktor Tutuklandi
Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan deprem bölgesinde yasanan ‘yagma’ ve ‘dolandiricilik’ olaylarina iliskin çalismalar sürüyor. Hatay’da kendisini doktor olarak tanitan N.E. isimli sahsin, ilaç parasi adi altinda depremzedeleri ve gönüllü yardimseverleri dolandirdigi ortaya çikti.

Edinilen bilgiye göre, Istanbul’da yasayan 26 yasindaki yazilim mühendisi M.F.Y., depremzedelere yardim etmek amaciyla Hatay’a gitti. Burada kendisini doktor olarak tanitan N.E.(29) isimli sahis, ilaç parasi adi altinda kendisinden 3 bin TL ve 1 adet cep telefonu aldi. Dolandirildigini anlayan M.F.Y., Maltepe Ilçesi Cumhuriyet Polis Merkezi’ne basvurarak süpheli sahis hakkinda sikayetçi oldu.

40 suçtan kaydi çikti

Sikayet üzerine harekete geçen Istanbul Emniyet Müdürlügü Dolandiricilik Büro Amirligi ekipleri, elektrikçilik yapan süpheli N.E. hakkinda 34’ü nitelikli dolandiricilik suçu olmak üzere toplamda 40 suçtan kaydinin oldugunu, ‘kisinin kendisini kamu görevlisi olarak tanitma’ suçundan ise aranmasinin bulundugunu tespit etti. Hatay’da 3 magdur sahsin daha oldugu belirlendi. Süphelinin üzerinde magdur sahislara ait 8 bin 650 TL para ve 1 adet cep telefonu ele geçirildi.

Tutuklandi

Olayin ardindan yakalanarak gözaltina alinan ve emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen süpheli N.E., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan, sahte doktor N.E.’nin cep telefonundan depremzedeleri muayene ettigi fotograflar çikti.
Kaynak: İHA