Baskan Çelik'ten Eskisehirli Gurbetçilere Ev Yardimi Çagrisi

Eskisehir Emlak Komisyonculari Odasi Baskani Gazi Çelik, Eskisehirli gurbetçilere depremzedeler için ev çagrisinda bulunarak, “Türkiye’nin sahil bölgelerinde bos bir vaziyette bekleyen yazlik evler mevcut. Evlerini onlara açmalari yönünde tavsiyede bulunuyorum” dedi.

Baskan Çelik'ten Eskisehirli Gurbetçilere Ev Yardimi Çagrisi
Baskan Gazi Çelik, Eskisehirli olup yurtdisinda yasayan vatandaslara depremzede aileler için ev çagrisinda bulundu. Eskisehir halkinin deprem sonrasi meydana gelen zarara kayitsiz kalmamasi gerektigini vurgulayan Çelik, köy yerlerinde yasayanlardan depremzedelere yardim için sürekli telefon aldiklarini da iletti. Ülkenin sahil kesimlerinde Eskisehirlilere ait bos yazliklar oldugunu aktaran Çelik, ayrica emlakçilar olarak yaptiklari yardimlardan bahsetti.

“Eskisehirli vatandaslarimizdan telefon bekliyorum”

Baskan Gazi Çelik, ülke olarak büyük bir depremin geride birakildigini ifade ederek, “Allah bir daha böyle bir depremi ülkemize yasatmasin. Ben buradan yurtdisinda yasayan vatandaslarimiza bir çagrida bulunmak istiyorum. Biliyoruz ki su anda yurtdisinda ikamet eden Eskisehirli vatandaslarimizin evlerinin çogu bos bir vaziyette bekliyor. Lütfen depremzede ailelerimize evlerimizi açalim diyorum. Özellikle Türkiye sahil bölgelerinde bolca yazlik evlerimiz mevcut. Yazlik evi olan Eskisehirli bireylerimiz bu hususta evlerini açabilirler. Bize köy yerlerindeki evlerini depremzede ailelere açmak isteyen gönüllü vatandaslarimiz sik sik telefon ediyor. Ayni sekilde buna benzer talepleri yurtdisinda yasayan Eskisehirlilerden de bekliyorum” dedi.



“Evlerini açsinlar”

“Gayrimenkul danismani olarak insanlarimizin barindiklari yerleri ve yatirimlarini biliyoruz” diyen Çelik, “Birçok hayirsever vatandasin maddi olarak desteklerini televizyonlardan izliyoruz, ama evlerinin de bos olduklarini tahmin ediyoruz. Su anda kullanilmayan evler oldugunu ön görüyoruz. Lütfen depremzede böyle bir dönemde duyarsiz kalmayalim. Evlerini onlara açmalari yönünde tavsiyede bulunuyorum” seklinde konustu.



“Ramazan Ayi’nda da yardim kolileri yapmayi düsünüyoruz”

Çelik, deprem sonrasi yapilan yardimlari anlatarak, “Bundan önceki dönemde yardim çalismalarimiz oldu. Sag olsun üyelerimizle birlikte çocuk bezi, kuru gida ve su olarak 1 tir yardimda bulunduk. Ayni sekilde yardimlarimiz devam edecektir. Allah nasip ederse de Ramazan Ayi’nda yardim kolileri göndermeyi düsünüyoruz” diyerek sözlerini tamamladi.
Kaynak: İHA