ASAT, Hatay'in Hassa'nin Ilçesinde Su Sorununu Çözüyor

Antalya Büyüksehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlügü, Hatay’da toplamda 250 bin kisi kapasiteli, 21 içme suyu tesisini devreye alarak, sehrin hizmet verilen bölgelerine su sagladi. Hassa ilçesindeki su sorunlarini büyük ölçüde çözen ASAT ekipleri, simdi de Kirikhan’daki su arizalarini gideriyor.

ASAT, Hatay'in Hassa'nin Ilçesinde Su Sorununu Çözüyor
Antalya Büyüksehir Belediyesi Antalya Su ve Atiksu Idaresi Genel Müdürlügü (ASAT), Hatay’da su sebekesi çalismalarini sürdürüyor. Hassa ilçesinde içme suyu ve kanalizasyon çalismalarinda sona gelen ASAT ekipleri, arizalari giderdi ve ilçeye su verdi. Hassa’da içme suyu dagitim sebekesindeki gözle görülmeyen su kaçaklarinin tespiti için fiziki kaçak arama ekipleri akustik dinleme yapmaya devam ediyor. ASAT, ayrica Ceylanli Köyü’nde de içme suyu sebekesi düzeltme çalismalarina hizla sürdürüyor.

"Kirikhan’da kaçaklar onariliyor"

ASAT ekipleri Kirikhan ilçesinde ise su üretim tesislerindeki çalismalar bitirilmis ve depolara su arzini tamamlamisti. Dagitim sebekesine de su veren ekipler, gözle görülen, açiga çikan arizalarin tamiratlarina devam ediyor. Ayrica gözle görülmeyen su kaçaklarinin tespiti için fiziki kaçak arama ekipleri akustik dinleme yapmaya devam ediyor. Ilçeye su veren Delibekirli kaynagindan çikan isale hatti AÇB borulardaki 3 adet arizanin ikisi tamir edildi, birinin tamirati ise halen devam ediyor. Ayrica çelik isale hattindaki ariza basinç nedeniyle yineledi. Tamiratina yeniden baslanildi. ASAT ekipleri kanalizasyon sebekesi ile ilgili onarim ve isletme çalismalari da devam ediyor.

ASAT ekipleri 250 bin kisinin yasadigi bölgede su çalismalarini gelecek haftada sürdürecek. Mevcut santiyelerini Kirikhan’a tasiyan ASAT görevlileri, buradaki arizalara yogunlasacak. Antalya’dan yeni ekiplerin giderek, mevcut çalisanlarin degistirilmesi ve yeni malzemeler götürülmesi planlaniyor.
Kaynak: İHA