AK Partili Karayel Açiklamasi 'Deprem Bölgesinde Salgin Hastalik Durumu Yok'

AK Parti Kayseri Milletvekili Ismail Emrah Karayel, depremlerin meydana geldigi Kahramanmaras’ta yaptigi açiklamasinda, sosyal medyada salgin hastalik ve su ile ilgili söylemlerin dolastigini söyleyerek, “Deprem bölgesinde salgin hastalik durumu yok” dedi.

AK Partili Karayel Açiklamasi 'Deprem Bölgesinde Salgin Hastalik Durumu Yok'
Depremin meydana geldigi ilk günden beri bölgede görev aldigini söyleyen AK Parti Kayseri Milletvekili Ismail Emrah Karayel, “Bütün milletimize geçmis olsun. Ben deprem gününden sonra hep buradaydim. Göksun, Afsin sonra Kahramanmaras merkez. Daha sonra görevlendirilmeyle Adiyaman ve Hatay bölgelerinde bulunduk ve tekrar Maras bölgesinde çalismaya devam ediyoruz. Ilçelerimizde mahalle muhtarlariyla ve vatandaslarla bulusuyoruz. Ilk günden beri arama kurtarma ekibinden tutun çadir, giyecek, hijyenik malzemeler konusunda hep beraber destek veriyoruz. Içisleri Bakani Süleyman Soylu Bakanimizin koordinesinde her gün toplanti planlama yapiliyor. Depremin ilk günlerinde is makinesi ihtiyaci varken, daha sonra çadir, simdilerde konteynir ihtiyaci var. Soba, yerine göre elektrikli isitici ve sobanin yakacagi. Bundan sonraki süreçte belki 1 ay sonra daha farkli ihtiyaçla karsilasabiliriz. Ihtiyaçlar her gün güncelleniyor. Aslinda artik bu saatten sonra acil degil de sürdürülebilir ihtiyaçlar devam edecek. Hafriyat kaldiracak ekipmanlar lazimken çadirlar, bir yandan hasarli evler gibi hasarsiz veya hasarli evlerin tespitinin saglanmasi gibi çalismalar devam ediyor. Çadir kent ile birlikte daha sonra nasil konteynir yapabiliriz. Is hayati durdu bunlarin zararlarin tespiti gibi çalismalari devam ettiriyoruz” dedi.



“Bölgede salgin hastalik durumu yok”

Karayel, sosyal medyada sularla ilgili ve salgin hastalikla ilgili söylemlerin oldugunu fakat böyle bir durum olmadigini söyleyerek, “Bir yandan enkazlarin kaldirilmasi var. Agir hasarli binalarin yikilmasi, hafif hasarli binalar gibi esyalarin alinmasi islemler süreci devam ediyor. Güzel bir organizasyon var. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek burada Kahramanmaras’ta koordinatör olarak devam ediyor. Devlet isleyisinin normale dönmesi gibi Cumhurbaskanimizin talimatiyla birlikte yeni yapilacak binalarin yerleri, zemin etütleri var. Belediyelerin çalismalari var. Sokaklarin temizlenmesi bile basli basina bir is. Sosyal medyada konusuluyor ama salgin bir hastalik yok. Dolayisiyla o süreçte kontrol altina alindi. Su hatlariyla ilgili testler her gün aliniyor sorun yok. Koordinasyonda rapor edilen salgin hastalikla ilgili bir salgin yok. Solunum yollari enfeksiyonlari bile normalde bu mevsimde olan rakamlari asmis bile degil. Enkazin kaldirilmasi, sokaklarin ilaçlanmasi gibi hizmetler devam ediyor. Yogun bir is var. Her adimi tek tek atiyoruz. Insanlarimizin moralini yüksek tutmak bir hal hatir sormak bile çok anlamli oluyor. Sahada insanimizin çok akli selimle, metanetli oldugunu görüyoruz. Insanlarimiz etrafina baktiginda devletimizi, milletimizi görüyor ama Milletvekili olarak onlarin hal hatirini sormak çok mutlu oluyorlar. Can kayiplarina ve mal kayiplarina ragmen insanlarimiz devletin en basindan beri burada oldugunu söylüyor. Cumhurbaskanimiza dua ediyor. Hep birlikte siyasetinden bürokrasisine kadar herkes elinden geleni yapiyor. Burada olan hocalarimiz, ögretmenlerimiz çadir kentlerde rehabilitasyon tarafi var bunlari devam ettiriyoruz. Insallah Allah bir daha böyle felaket, aci yasatmasin’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA