94 Yasindaki Nineden Depremzedelere Duygulandiran Bagis

Burdur’un Bucak ilçesinde yasayan 94 yasindaki Gülsüm Isik, 6 yil önce ölen kardesinden kendisine kalan 45 bin TL’yi deprem yardimi olarak AFAD’a bagisladi.

94 Yasindaki Nineden Depremzedelere Duygulandiran Bagis
Kahramanmarasli merkezli iki büyük deprem, 11 ilde yikim ve can kayiplarina neden oldu. Depremlerin ardindan bölgeye yardim seferberligi basladi.

Tüm Türkiye elinden gelen yardimlari deprem bölgesine göndermeye basladi.

Depremzedelere yazilan notlar, çocuklarin kumbaralarini göndermesi duygusal anlarin yasanmasina neden oldu. Bir duygulandiran davranis da Burdur’un Bucak ilçesinde yasayan 94 yasindaki Gülsüm Isik’tan geldi. Isik, 6 yil önce vefat eden kardesinden kendine kalan 45 bin TL’yi depremzedelere ulastirilmak üzere AFAD’a bagisladi.

"Cigerim acidi"

Depremlerle cigerinin yandigini belirten Gülsüm Isik, "Bize tarladan kalan miras parasiyla yemek verecektim, deprem olunca cigerim acidi. Bu parayi oraya bagislamak istedim. Çocuklarim geldi, bu bagisin olabilecegini söylediler" dedi.



"Dayima yemek verecektik"

Gülsüm Isik’in oglu Erdal Isik ise, "Dayim Hüseyin Isildak, rahmetli oldu ve çocugu yoktu. Satilan bir araziden anneme para düstü. Anneme düsen parayi altina yatirmistik. Annem deprem nedeniyle çok duygulandigini söyledi.

Annem, dayim için hayir yemegi verecekti. Ama deprem felaketi yasaninca depremzedelere yardim olarak vermek istedik. Kardeslerimin de gönlünü alarak, 45 Bin TL’yi AFAD’a yatirdim. Makbuzu da getirip anneme teslim ettim" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA