XCMG Machinery, Depremde Acil Kurtarmaya Yardimci Oldugunu Açikladi

Merkez üssü Kahramanmaras olan depremlerin ardindan bölgeye yardimlar sürüyor. Depremin ardindan yurtiçi ve yurtdisindan birçok arama kurtarma ekibi deprem bölgesine sevk edilmisti. XCMG Machinery, acil kurtarmaya yardimci oldugunu duyurdu.

XCMG Machinery, Depremde Acil Kurtarmaya Yardimci Oldugunu Açikladi


6 Subat tarihinde bölgeyi vuran ve 1939’dan bu yana Türkiye’deki en büyük depremler olan iki depremin ardindan Türkiye’ye acil yardimlar saglandi. Yapilan açiklamaya göre XCMG Türkiye sirketi, depremin hemen ardindan XCMG Machinery Baskan Yardimcisi ve XCMG Import & Export Genel Müdürü Liu Jiansen liderliginde bir acil kurtarma grubu kuruldu. Grup ön saflarla yakin temas halinde olup, günün her saati kurtarma ekipleri sevk etti. Sirketin Türkiye’de yaklasik 600 adet ekskavatörü bulunuyor. Sirket, afet bölgesine yardim götürmek üzere Gaziantep yakinlarinda konuslandirilan üç adet XCMG ekskavatörünü koordine ederken, acil durum müdahale protokolünü derhal etkinlestirerek yerel durumu sirketin merkezine bildirdi.

Sirketin deprem bölgesindeki kurtarma çalismalari söyle açiklandi:

7 Subat tarihinde, Hatay’in Iskenderun ilçesinde yikilmis üç katli bir binada üç kisilik bir aile enkaz altinda kaldi. Sirket, kurtarma görevi için aninda bir ekskavatör gönderdi, 8 saat kesintisiz çalismayla, operatör Kerim Cesur çöken zemini, tuglalari ve insaat demirlerini dikkatli bir sekilde kaldirdi ve aileyi basariyla kurtardi.

8 Subat tarihinde, sirketin kurtarma ekibi, düsük sicaklikta dondurucu yagmurla birlikte deprem nedeniyle yollarin ciddi sekilde hasar gördügü en ücra bölgelerden biri olan Hatay’in Kirikhan kentine 20 saat yolculuk yapti. Operator Nevrez Ünsal çöken iki binada mahsur kalan iki sakini kurtardi.

Ayni gün Adiyaman’in Gölbasi ilçesine gelen ve ilk müdahaleyi yapan sirketin operatörleri baba-ogul Talip Öztürk ve Emre Öztürk, enkaz altinda kalan bir çocugu kurtarmak için10 saatin üzerinde çalisti.

Sirket, ilk depremden sonraki 5 saat içinde ekskavatörleri, vinçleri ve yükleyicileri yerlestirmek ve operatörleri yardim saglamak üzere ayarlamak için yerel müsteriler ve bayilerle çalisirken; battaniye, bebek ürünleri, hijyen malzemeleri ve daha fazlasini içeren toplam 50 bin TL’yi asan ilk parti kurtarma malzemelerini satin aldi ve en çok etkilenen bölgeye tek seferde teslim etti.

Konu hakkinda XCMG Türkiye Ülke Müdürü Liting Jin, "Bunun yaninda, Türkiye’deki insaat makineleri dernegine de katildik ve acil kurtarmaya her an yanit vermeye hazir olarak yerel makamlarla anlasma sagladik. Türk hükümeti tüm el arabalari ve nakliye araçlarini talep etti, sirketimizin ekipmani kurtarmaya yardimci olmak için afet bölgelerine ulasti. Daha fazla destek saglamak için Türkiye’deki müsterilerimizle de koordinasyon halindeyiz."
Kaynak: İHA